Serie A

Előbb az emberek, majd a gólok is hullottak Torinóban, Tőzsérék lezárták vereségsorozatukat

Döntetlenre végzett a harmadik helyezett Fiorentina a Torino otthonában a Serie A 14. fordulójában, míg idegenben nyert a Roma és a Genoa. Utóbbi ráadásul hosszú pont nélküli sorozatot szakított meg.

A Torino-Fiorentina mérkőzésen a forduló előtt dobogós vendégek kezdtek aktívabban, a letámadásuknak köszönhetően irányítani tudták a játékot, de nagy helyzeteket nem alakítottak ki. Így az első komolyabb esemény a 28. percben érkezett el, amikor egy szögletnél Glik és Toni nagyon keményen összefejeltek. A hazaiak lengyel játékosát hosszan ápolni kellett, végül hordágyon vitték le a pályáról.

A Violák csatára egy darabig még maradt, de nem érezte jól magát, így már a félidő vége előtt cserét kért. Eddigre ráadásul már Aquilanit is le kellett váltani sérülés miatt, de a vendégek legnagyobb baja az lehetett, hogy Cerci góljával vezetett a Torino. A 40. percben egy kontránál a bal oldalról egy lapos beadás átjutott a hosszúra, ahol érkezett a szélső és a léc alá lőtt. (1-0)

A szünet után nagy nyomás alatt tartotta a hazai kaput a firenzei csapat, és végül egy büntetőből össze is jött az egyenlítés. (1-1) A Torino azonban nagyon gyorsan újra megszerezte a vezetést, Birsa jobb oldali lapos lövésénél Viviano bizonytalankodott, mert nem tudta, hogy hozzáér-e valaki a labdához középen, így a labda a jobb alsóban kötött ki. (2-1)

A bordómezesek azonban megint nem tudták megőrizni az előnyüket, a hajrában Cuadrado labdája megtalálta El Hamdaouit, aki laposan a jobb oldalról a hosszú alsóba lőtt. (2-2) A csapatok így megosztoztak a pontokon, a Fiorentina nem tudott pontelőnyt szerezni a csak hétfőn játszó Inter előtt, míg a Torino maradt az alsóházban.

A Pescara-Roma találkozó a két csapat múltjához képest furcsára sikerült, ugyanis csak egyetlen gólt hozott. Azt a vendégektől Destro szerezte, miután egy szabadrúgás után bepofozta a kapusról kipattanó labdát. (1-0) A Farkasoknak voltak még lehetőségeik, főleg a második félidőben, de Perin ebben az időszakban már jól végezte a dolgát.

Az Atalanta-Genoa meccsen Tőzsér Dániel végig a pályán volt a vendégeknél, így részese lehetett annak, ahogy csapata megtörte hosszúra nyúlt rossz sorozatát. A piros-kékek ugyanis már hat forduló óta nem szereztek pontot, most viszont Bertolacci találatával győztek Bergamóban. (0-1)

Serie A
14. forduló
Atalanta-Genoa 0-1 (0-1)
gólszerző: Bertolacci (39.)
kiállítva: Moretti (90+1.) - Genoa
Chievo-Siena 0-0
kiállítva: Samassa (85.) - Chievo
Pescara-Roma 0-1 (0-1)
gólszerző: Destro (5.)
Sampdoria-Bologna 1-0 (0-0)
gólszerző: Poli (61.)
kiállítva: Morleo (5.) - Bologna
Torino-Fiorentina 2-2 (1-0)
gólszerzők: Cerci (40.), Birsa (76.), illetve G. Rodríguez (74. - büntetőből), El Hamdaoui (84.)