Bundesliga

Az osztályozós vereséget szenvedett, a sereghajtó döntetlent játszott

A Bundesliga 13. fordulójából két mérkőzés maradt vasárnap kora estére. A Bayer Leverkusen 2-1 arányban győzött az osztályozós helyen álló Hoffenheim otthonában, a tabellán utolsó Augsburg és a Mönchengladbach összecsapása 1-1-es pontosztozkodással ért véget.

Hoffenheim-Leverkusen

A Hoffenheim leginkább nem kedvelt ellenfele ellen lépett pályára, a Leverkusen ellen eddigi nyolc Bundesliga-meccséből mindössze egy pontot szerzett. Amikor Stefan Kiessling játszott a Leverkusen csapatában  - hét alkalommal - a piros-feketék mindig legyőzték a sinsheimi együttest.

A csatár ezúttal is helyet kapott a Gyógyszergyáriak kezdőcsapatában, s együttese a 15. percben vezetést szerzett. Castro bal oldali szabadrúgása még lepattant a sorfalról, a hazaiak azonban nem tudtak felszabadítani, Rolfes Lars Bender elé fejelt, aki közelről a kapuba lőtt (0-1).

A Hoffenheim legnagyobb lehetősége a 30. percben alakult ki, akkor Firmino gondolt egyet 24 méterről, s ballal a lécet találta telibe. Nyolc perccel később kettőre növelte előnyét a Leverkusen: Carvajal húzott befelé a jobb szélről, kényszerítőzött Schürrlével, majd elhúzta a labdát Casteels kapus mellett, és éles szögből az üres kapuba emelt (0-2).

Leverkuseni gólöröm

A szünet után visszahúzódott a Leverkusen, s ez az 59. percben megbosszulta magát. Firmino adott középre a jobb oldalról, a labda eljutott a hosszúnál egyedül álldogáló Fabien Johnsonig, aki kapura lőtt, a labda megpattant Vollandon, majd védhetetlenül a hálóban kötött ki (1-2).

A mérkőzés hátralévő részében is többet kezdeményezett a Hoffenheim, de a legnagyobb helyzetet a Leverkusen alakította ki. A 66. percben Schürrle egy 19 méteres szabadrúgást a lécre lőtt, szint pont ugyanott találta el az alumíniumot, mint az első félidőben Firmino.

Tovább tart tehát a Hoffenheim Leverkusen-fóbiája, a Gyógyszergyáriak ellenben 24 ponttal ötödikek a tabellán, mindössze egy ponttal lemaradva a második helyezett Borussia Dortmund mögött.

Augsburg-Mönchengladbach

A Mönchengladbach nem várta rossz előjelekkel az augsburgi összecsapást. A jelenlegi szezonban még nem kapott ki hétközi meccset követően a zöld-fehér-fekete alakulat a Bundesligában: négy győzelem és egy döntetlen volt Lucien Favre együttesének mérlege.

Ezúttal azonban már korán hátrányba kerültek a vendégek, az ötödik percben Vogt húzott el a jobb oldalon, középre ívelt, Mölders pedig 15 méterről ter Stegen kapujába bólintott (1-0). A hálóőr kissé kint állt, így némileg hibáztatható a bekapott gólért. Mölders utóbbi két bajnokiján szintén betalált, így nyugodtan mondhatjuk, hogy jó formában van a támadó. A csatárnak az első félidő ráadásában mindössze szerencséje nem volt, egyébként mindent jól csinált, akkor Ostrzolek beadását követően a lécet találta el.

A vendégektől sokat nem lehetett látni, s ezen eleinte az sem segített, hogy a második játékrészben Lucien Favre 12 percen belül három cserét is végrehajtott. A hajrában azonban Sankoh igen szerencsétlenül ért bele egy beadásba, s Hermann átemelte a labdát a kifutó Amsif felett (1-1).

A mérkőzés döntetlennel ért véget, így az Augsburg nem tudott elmozdulni a tabella utolsó helyéről.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239579  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239582 
Bundesliga
13. forduló
TSG 1899 Hoffenheim-Bayer 04 Leverkusen 1-2 (0-2)
Gólszerzők: F. Johnson (59.) ill. L. Bender (15.), Carvajal (38.)
 
FC Augsburg-VfL Borussia Mönchengladbach 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Mölders (5.) ill. Hermann (85.)