La Liga

Kudarcot vallott a Real Madrid, másodszor is elbukott Sevillában

A Real Betis 1-0-ra verte otthon a Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati meccsén. Ha a Barcelona vasárnap legyőzi a Levantét, akkor 11 pontra növeli előnyét a Királyi Gárdával szemben.

Di María

Hatalmas ruhát kapott egy hete a városi rangadón a Betis, a Sevilla 5-1-re verte José "Pepe" Mel együttesét. A zöld-fehérek a Real Madrid ellen próbálták meg kiküszöbölni a csorbát és a 17. percben gólt szereztek: Benat középen eltolta a labdát Khedira mellett, majd jobbal, 20 méterről a jobb alsó sarokba lőtte (1-0). A 31. percben Di María egyenlíthetett volna, középről, 15 méterről tüzelt, ám az utolsó pillanatban Martínez szögletre blokkolta. Hat perccel később Benzema lesről szerzett gólt, a partjelző intett, nem adták meg a találatot.

José Mourinho, a Real Madrid mestere két cserét is eszközölt a szünetben, Özilt és Khedirát lekapta, Modricot valamint Kakát küldte a helyükre. A 61. percben Ronaldo jobbról laposan küldte kapura a labdát, ami túljutott Adrian kapuson, ám a berobbanó Benzema elől Angel López mentett. Két perccel később Di María helyett Callejón érkezett a Real Madridba. A 82. percben Ronaldo szabadrúgása a léc alá tartott, Adrian hatalmas bravúrral fölé tolta. Támadott, erőlködött a Real, de hiányzott az összhang, így megúszta kapott gól nélkül a Betis, 1-0-ra győzött.

Ez volt a Real Madrid harmadik veresége az ősszel, Mourinho együttese mindkét sevillai csapat és a Getafe otthonában is elbukott. Ha a Barcelona vasárnap legyőzi a Levantét, akkor 11 pontra növeli előnyét a Királyi Gárdával szemben.

La Liga
13. forduló
Betis-Real Madrid 1-0 (1-0)
Gól: Benat (17.)
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/1260225