NB I

Kétgólos hátrányból szerzett pontot a Ferencváros Kecskeméten

A múlt heti kaposvári vereség után egy pontot szerzett a Ferencváros Kecskeméten az OTP Bank Liga 16. fordulójában.

A Ferencváros nagyot küzdött a pontszerzésért

Az előző fordulóban Kaposváron vereséget szenvedő Ferencváros ezúttal Kecskemétre látogatott.

"Csodaszép két évet töltöttem a klubnál! Ha a Videotonra úgy tekintek, mint feleségre, a Ferencváros az örök szerelem. De ezt játékosként mondom. Edzőként a Kecskemétnél dolgozom, a KTE sikereiért küzdök. Ilyenkor nincs helye az érzelmeknek, hazai pályán kötelező begyűjtenünk a három pontot" - mondta a találkozó előtt Horváth Ferenc, a hazaiak szakvezetője.

A hazaiaknál ezúttal Litsingi csak a kispadon kapott helyet, Burgos kezdett a csatársorban, mögötte Salami segítette a támadásokat. Meglepő döntést hozott a kezdőcsapat kihirdetésénél Ricardo Moniz is, Otten csak kispadon volt, csakúgy, mint Csukics és Orosz. Alempijevics a védelemben kapott szerepet Besic mellett,  elől Somalia, Perics és Jenner volt a támadótrió.

A Ferencváros kezdte jobban a találkozót:  egy szöglet után Alempijevics lőtt 10 méterről, az előtte felugró Póti Krisztián testéhez szorosan odazárt kezére pattan a labda, onnan nem sokkal a bal alsó mellé. Még az első negyedórában Szavics ívelt be balról egy szabadrúgást, 13 méterről, középről Póti jócskán a kapu mellé csúsztatta. A 28. percben szinte a semmiből vezetést szerzett a KTE: Burgos cselezgetett a tizenhatos előterében, elvitte a labdát Bönig mellett, gyenge lövésébe Alempijevics beleért, a labda pedig begurult a jobb alsó sarokba (1-0). Fél óra elteltével újabb óriási helyzet alakult ki a hazaiak előtt: Salami elé került a labda, aki az ötös bal sarkától kapura tüzelt, a rövid alsónál azonban védett Jova. A félidőben egygólos volt a hazai előny.

A második félidő elején újabb gólt szerzett a KTE: Egy jobb oldali Burgos-beadást Forró Gyula ballal őrületes erővel a léc alá bombázte (2-0). A 63. percben szépítettek a vendégek: Böde Dániel lőtt hat méterről a a bal sarokba Póti mellől, Jenner keresztlabdája után (2-1). Két percre rá Besic megkapta a második sárga lapját, emberhátrányba került az FTC. Mentek azonban előre a vendégek és a 80. percben egyenlítettek: Bönig bal oldali beadását Julian Jenner ballal állítgatás nélkül a jobb alsóba lőtte (2-2). Ezt követően Mohl is megkapta a második sárga lapját, a KTE is tíz emberrel folytatta. A 88. percben Burgos 17 méterről óriási felső kapufát lőtt, Jova már verve volt. A hosszabbításban még Alempijevics kapott piros lapot egy dulakodás után, maradt a 2-2-es döntetlen.

OTP Bank Liga
16. forduló
KTE-Phoenix-Mecano - Ferencváros 2-2 (1-0)
Kecskemét, 5350 néző, v: Bognár
gólszerzők: Burgos (28.), Forró (50.), illetve Böde (63.), Jenner (81.)
piros lap: Mohl (85.) illetve Besic (65.) Alempijevic (90.)
sárga lap: Mohl (40., 85.), Póti (57.), Jorginho (87.), Patvaros (90.), Vaskó (90.), illetve Alempijevic (15., 90.), Besic (23., 65.), Cukic (83.)
Kecskemét:Borszéki - Koszó, Póti, Vaskó, Mohl - Balogh, Ramos (Patvaros, 62.) - Burgos, Savic, Forró (Jorginho, 65) - Salami (Litsingi, 72.)
Ferencváros:Jova - Jovanovic, Alempijevic, Besic, Bönig - Somalia (Máté, 80.), Gyömbér, Ionescu (Orosz, a szünetben), Jenner - Peric (Cukic, a szünetben), Böde