Premier League

Ismét hátrányból nyert a Manchester United

Egygólos hátrányból 3-1-re nyert a Manchester United odahaza a Queens Park Rangers ellen az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján.

Elbukta utóbbi két meccsét, vagyis nem túl jó hangulatban fogadta a Queens Park Rangerst a Manchester United, amely a bajnokságban a Norwichtól, a Bajnokok Ligájában pedig a Galatasaraytól kapott ki. A QPR-nál edzőváltás történt, Mark Hughest menesztették, helyére Harry Redknapp érkezett, ám az új menedzser egyelőre csak a lelátóról figyelte együttesét. Az első félidőben nem sok érdemleges történt, a QPR szerzett egy lesgólt, a Manchester United pedig képtelen volt átjátszani a vendégek védelmét.

Van Persie

Az 52. percben már szabályos gólt vágott a QPR, Dyer balról, az alapvonal közeléből középre passzolt, Mackie pedig négy méterről a hálóba belsőzött (0-1). A 64. percben egyenlített a hazai csapat, egy jobb oldali szögletet követően Wellbeck fejelte kapura a labdát, amit Evans egy méterről a kapu jobb oldalába bólintott (1-1). Négy perccel később már a MU vezetett, megint jobbról érkezett egy szöglet, Fletcher két védő között emelkedett és hat méterről szintén a kapu jobb oldalába fejelt (2-1). A 71. percben jött a harmadik hazai gól, Anderson remek átadására Hernández érkezett, és középről, 12 méterről, laposan a bal sarokba lőtt (3-1). Minden sorozatot számítva Sir Alex Ferguson együttese kilencedik alkalommal nyert hátrányból a mostani idény során.

A Norwich sorrendben hetedik meccsén maradt veretlen, miután Bassong a 89. percben pontot mentett az Everton otthonában. A Fulham zsinórban ötödik mérkőzésén nem tudott nyerni, ezúttal a Stoke City otthonában hajtott fejet. A Wigan Jordi Gómez mesterhármasával verte a Readinget, a spanyol középpályás először talált a hálóba a szezon során.

Premier League
13. forduló
Everton-Norwich 1-1 (1-0)
Gól: Naismith (12.), ill. Bassong (89.)
 
Manchester United-QPR 3-1 (0-0)
Gól: Evans (64.), Fletcher (68.), Hernández (71.), ill. Mackie (52.)
 
Stoke City-Fulham 1-0 (1-0)
Gól: Adam (26.)
 
Wigan-Reading 3-2 (0-1)
Gól: Gómez (57., 68., 90.), ill. Morrison (35.), Al Habsi (79., öngól)