Férfi kézilabda BL

Ha meglesz a koncentráció, marad a Veszprém magabiztos előnye

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában az MKB Veszprém vendége a svéd Sävehof lesz, amelyet a magyar bajnokcsapat az előző körben idegenben magabiztosan legyőzött. Egy újabb sikerrel tarthatja a múlt hétvégén szerzett négypontos előnyét a bakonyi gárda a B csoport élén.

A Kiel előző heti, Celje elleni vereségével nagy esélyt kapott az MKB Veszprém a csoportelsőségre, hiszen már nem kell a címvédő otthonában nyernie a magyar csapatnak, elég "csak" a többi mérkőzést behúzni. A feladat persze nem egyszerű, de vannak kötelezően megoldandó dolgok. Ilyen a szombat esti, Sävehof elleni meccs is, amelynek az előző hétvégén látottak alapján favoritjai Nagy Lászlóék.

Nagy László lő kapura a Sävehof-MKB Veszprém mérkőzésen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában 2012-ben.

Félvállról persze egy mindig veszélyes skandináv csapat sem vehető, hiszen az idegenben is kiderült, hogy a svédek képesek a gyors, pontos és szép játékra. Azonban az is, hogy megfelelő koncentrációval, kemény és pontos védekezéssel megtörhetőek. Egyáltalán nem adták meg magukat könnyedén az előző fordulóban, de végül tíz góllal győzött a Veszprém.

"A múlt heti fölényes sikerünk nem szabad, hogy bárkit is megtévesszen, biztos vagyok benne, hogy a svédek komoly ellenállást fognak tanúsítani" - mondta az mkbveszprem.eu-nak Antonio Carlos Ortega vezetőedző az ellenfélről. "Eddigi játékukra az volt a jellemző, hogy sok gólt lőnek, ezeknek zömét gyors indításokból szerzik. Szerintem most is erre fognak majd törekedni. Nekünk a védekezésre kell alapozunk a taktikánkat, ez hozhatja meg számunkra a hőn áhított sikert. Péntek délelőtt nagyon jó hangulatú tréningünk volt, a csapat akarja a sikert, egész edzésen haraptak a játékosok."

A Kiel már lejátszotta a fordulóban esedékes meccsét, hazai pályán már le tudta győzni Lékai Máté csapatát, a szombati játéknap előtt két pont a mieink előnye. Ezt kellene újra négyre növelni, amivel ráadásul egyre biztosabb lenne, hogy bármilyen feltámadást is tud produkálni a hátralévő fordulókban a spanyol Atlético Madrid, a bakonyiak a csoport első két helyén fognak végezni.

A Sävehof ellen készülő keret szinte teljes, de Mirsad Terzic kapott egy ütést a korábban műtött kezére a múlt heti meccsen, ami miatt egy repedés keletkezett a kézközépcsontján. Ő tehát nem fog játszani ezen a találkozón, de valószínűleg a jövő héten Celjében már ott lesz. Most nélküle kell hoznia a győzelmet a Veszprémnek, de védekezésben Nagy, Schuch és Laluska, támadásban pedig Császár, Pérez és Jamali a bosnyák játékos alternatívái, így nagy gondot azért remélhetőleg nem okoz a kiválása.

A 19 órakor kezdődő mérkőzésről élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-n!

Fotó forrása: www.mkbveszprem.eu