Karrier

Paul Gascoigne visszatért az Olimpicóba

  • Bodnár Gergő

Paul Gascoigne visszatért. A Lazio csapatának korábbi kiválósága a Stadio Olimpicóban tekintette meg a csütörtöki Lazio-Tottenham találkozót. A hazai szurkolók óriási ünneplésben részesítették a 45 éves korábbi angol válogatott játékost, aki 1992 és 1995 között erősítette a Laziót. Az olasz sajtó a 0-0-ás végeredmény és a római együttes továbbjutásának megemlítése mellett, főleg Gascoigne visszatérésével foglalkozott.

Paul Gascoigne visszatért

Bár egyetlen komolyabb trófeát sem nyert három éves római tartózkodása alatt, Paul Gascoigne-t mégis legendaként tisztelik a Lazio szurkolói. Ennek megfelelően csütörtök este az olasz drukkerek hatalmas ünneplésben részesítették a 45 éves korábbi kedvencet. A Lazio táborban (Curva Nord) egy angol nyelvű kiírás köszöntötte a visszatérő - és korábban a Tottenhamben is szereplő - játékost, aki 17 év után látogatott ki újra egy Lazio-meccsre. Paul Gascoigne az elnök, Claudio Lotito kíséretében tett meg egy tiszteletkört a stadionban, miközben óriási tapsot kapott. 

„Még mindig igaz hős vagy”  - írták a Lazio szurkolói a korábbi 57-szeres angol válogatott labdarúgónak, aki egészen meghatódott a nem mindennapi fogadtatástól.

„Nagyon régen vártam már erre a pillanatra. Óriási érzés visszatérni az Olimpicóba. Amióta itt játszottam, szívembe zártam a klubot és a szurkolókat. Napra kész vagyok a csapat eredményeit illetően, nagyon örültem a derbi megnyerésének is. A Laziót és a Curva Nordot soha nem fogom elfelejteni” - nyilatkozta a Corriere dello Sportnak Paul Gascoigne.

A csütörtöki Lazio-Tottenham mérkőzés 0-0-ás döntetlennel zárult, így az olasz csapat (a Napolihoz és az Interhez hasonlóan) továbbjutott az Európa Liga csoportköréből.