Brazil foci

Kirúgták Menezest a selecao kispadjáról

18 hónappal a hazai rendezésű világbajnokság előtt menesztették posztjáról Mano Menezest, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát.

A Globo TV beszámolója szerint Menezes ma ült le tárgyalni a Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) vezetőivel, amelyen közölték vele kirúgását. A hírt először Andrés Sánchez technikai igazgató, majd a CFB is megerősítette.

Az új szakvezetőt január elején nevezik meg, az esélyesek között a Corinthians edzőjét, Titét, a Santos főnökét, Muricy Ramalhót és Luiz Felipe Scolarit, a 2002-ben vb-címet nyert selecao trénerét emlegetik.

Az 50 éves Menezes 2010-ben, a csalódást keltő világbajnoki szereplés után vette át a nemzeti csapat vezetését Dungától. Tavaly a selecao a negyeddöntőben búcsúzott a Copa Américán, míg idén pedig elbukta a londoni olimpia döntőjét Mexikó ellen. Az 50 éves 33 mérkőzésén 21 győzelem mellett 6-6 döntetlent és vereséget könyvelhetett el. Menezest sokszor bírálták már az eredmények és a taktikája miatt is, utódjára vár a feladat, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon a remélt aranyéremre vezesse a csapatot.