NB I

A Kaposvár és az MTK megosztozott a pontokon

Az OTP Bank Liga tizenhatodik fordulójának pénteki nyitó mérkőzésén a Kaposvár az MTK együttesét fogadta. Alacsony színvonalú, kevés gólhelyzettel tarkított összecsapáson gól nélküli döntetlent játszottak a csapatok.

Két jó formában lévő csapat találkozott a somogyi megyeszékhelyen, a Kaposvár utóbbi két bajnokiját megnyerte, az MTK a közelmúltban a Ferencvárost és a Debrecent egyaránt legyőzte. Ennek ellenére az első félidő közepéig unalmas mérkőzést láthatott a közönség: az első tíz percben a Kaposvár, a másodikban az MTK játszott meddő mezőnyfölényben, de a kapuk nem forogtak veszélyben. 

Az első említésre méltó esemény a 25. percben történt, akkor Kovács Olivér szabálytalankodott Tischlerrel szemben, amiért sárga lapot kapott. A kaputól mintegy harminc méterre megítélt szabadrúgást a sértett először a sorfalba lőtte, majd megtalálta Kelement a tizenhatoson belül, de a védő lövése elkerülte a kaput. A másik oldalon Kovács próbálkozott távolról, de Hegedűs kiütötte a bal sarokba tartó labdát.

Tömörülés a labda körül a Kaposvár-MTK bajnokin

A hazaiak viszonylag korán, már a 33. percben kihasználták első cserelehetőségüket, Vrucina lépett pályára Okuka helyett. Vrucina volt a mezőny legaktívabb tagja, pár perccel beállása után az utolsó pillanatban szerelték, majd az első félidő hajrájában távolról a kapu mellé lőtt.

A fordulás után a kaposváriak cserejátékosa nevéhez fűződött az első veszélyes lehetőség, Vrucina becselezte magát a tizenhatoson belülre, de éles szögből leadott lövését védte Hegedűs. A másik oldalon Kanta bal oldali szögletét követően Kelemen fejelhetett közelről, de Hajdúch hatalmas bravúrral hárította a próbálkozást.

A találkozó a második félidőben sem lett élvezhetőbb, mint az elsőben volt, a 77. perben ráadásul második cseréjét is kényszerből kellett kihasználnia Prukner Lászlónak: ezúttal Oláh sérült meg, Haruna helyettesítette őt. A továbbiakban az MTK játszott inkább mezőnyfölényben, de jelentősebb helyzetet a fővárosiak sem tudtak kialakítani.

Pozitívum, hogy a játékvezetőnek mindössze kétszer kellett felmutatnia a sárga lapot, negatívum, hogy kettőnél több száz százalékos gólhelyzetet nem láthatott a közönség. Ennek ellenére az MTK újabb lépést tett afelé, hogy újoncként a dobogón telelhessen.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/otp-bank-liga-nb-i-2012-2013/1252509 
OTP Bank Liga
16. forduló
Kaposvári Rákóczi-MTK Budapest 0-0
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 2000 néző V.: Farkas Á.
Sárga lapok: Kovács O. (25.) ill. Zsidai (86.)
 
Kaposvár: Hajdúch - Okuka (Vrucina, 33.), Kovács O., Bank, Jánvári - Safaric, Pedro (Zámbó, 87.), Horváth T., Pavlovics - Balázs B., Oláh (Haruna, 77.)
MTK: Hegedűs L. - Poór, Vukmir, Kelemen, Hídvégi - Könyves (Bese, 81.), Zsidai, Kanta J., Vadnai, Csiki (Pölöskei 90+2.) - Tischler (Balajti, 63.)