Európa Liga

Az Anzsi simán verte az Udinesét és továbbjutott

Az Anzsi Mahacskala magabiztos, 2-0-s győzelemt aratott a vendég Udinese felett az Európa Liga utolsó előtti, ötödik fordulójában. Guuus Hiddink együttese biztosan ott lesz az egyenes kieséses szakaszban, az olaszok sorsa a kvartett esti mérkőzésétől függ.

Az Udinese az utolsó szalmaszálba kapaszkodott, a csoport utolsó helyezettjeként utazott az első Anzsihoz. A hazaiak kedvező pozíciójuk ellenére is legerősebb csapatukkal álltak ki, és ez meg is látszott a játék képén. A dagesztáni együttes jóval több helyzetet dolgozott ki, a 7. percben Samba jobbról lőtt kevéssel a jobb alsó mellé. A 13. percben Satov kísérleténél bravúrral védett Brkic. Az első félóra végén Eto'o csavart szabadrúgásból a kapu mellé. A nagy fölény ellenére csak - lökés miatt - érvénytelen gólt tudott szerezni az Anzsi az első félidőben.

Az Udinese próbált rákapcsolni a második felvonásban, de a vezetést a dagesztáni csapat szerezte meg a 72. percben: bal oldali szöglet után Christopher Samba fejelt az ötösről a hálóba (1-0). Három perccel később Samuel Eto'o egy tanári kontra végén, és egy gyönyörű csel után balról, kilenc méterről lőtt a kapuba (2-0). A hajrában megfogyatkozott az Udinese, a brazil Willians megkapta második sárgáját.

Az Anzsi 2-0-ra győzött, így már biztosan továbbjut, csupán az a kérdés, hányadik helyen. Az Udinesének csak matematikai esélye maradt a továbblépésre, ehhez döntetlennek kellene születnie a 21:05-kor kezdődő, Liverpool-Young Boys összecsapáson.

Európa Liga, csoportkör, 5. forduló:
A csoport:
Anzsi (orosz)-Udinese (olasz) 2-0 (0-0)
gólszerző: Samba (72.), Eto'o (75.)
kiállítva: Willians (80. - Udinese)
 
Később:
FC Liverpool (angol)-Young Boys (svájci) 21.05