Európa Liga

A Young Boys bombagólokkal szerzett pontot az Anfielden

A Young Boys kétszer is egyenlíteni tudott és pontot szerzett a Liverpool otthonában az Európa Liga utolsó előtti, ötödik fordulójában.

A továbbjutás volt a tét az Anfielden, a Liverpool a három ponttal biztosan továbbment volna, és a Young Boys is kedvező helyzetbe került volna az utolsó forduló előtt.

A svájciak bátran kezdték a mérkőzést, a kezdőrúgásból helyzetet alakítottak ki, de Gonzalo Zárate ollózása felejthetőre sikeredett. Az 5. percben Bobadilla lövésére kellett vetődnie Reinának. A folytatásban egyre jobban melegedett be a meccsbe a hazai csapat, a 19. percben Henderson szabadrúgásból 23 méterről csavart, Wölfli hárított. Majd imsét a középpályás bombázott, de 15 méterről bele a kapusba.

Ennek ellenére Brendan Rodgersnek nem tetszett, amit a pályán látott, a 31. percben Steven Gerrard váltotta a jobbhátvéd Andre Wisdomot. Nem sokkal később megszerezte a vezetést a Liverpool: a 33. percben Cole jobbról emelet be középre, az érkező Shelvey pár méterről a kapuba bólintott (1-0).

A 37. percben megduplázhatta volna előnyét a Pool: Joe Cole lövése megpattant Skrtelen, a védők a gólvonalról vágták ki a labdát. A délidő végén Suso a 16-osról a jobb alsó mellé gurított.

A második félidő elején Farnerud eresztett el erős lövést kissé balról, 16 méterről, nem sokkal ment fölé a labda. Az 50. percben Zverotics távolról suhintott a bal sarok mellé. A másik oldalon Joe Cole 14 méterről a kapusba rúgta a labdát. Ezután egyenlített a Youn Boys: Farnerud passzát Raul Bobadilla lekezelte, majd jobbról, 10 méterről nagy dugót ragasztott a hosszú sarokba (1-1).

Rodgers ismét lépett, becserélte a Vörösök egyszemélyes gólgyárosát, Luis Suárezt. A nyomás egyre nőtt a vendégeken, a 72. percben az első gólt előkészítő Joe Cole az ötös bal csücskéről helyezett a hálóba (2-1).

A hazaiak kiengedtek, Zverotics egy eladott labdát a 16-oson kívülről tűzött kapura, Reina éppen le tudta húzni. A 88. percben újabb bombagóllal egyenlített a svájci együttes: a montenegrói védő 18 méterről a bal felsőbe tekert (2-2).

A Liverpool nyerhető meccset szórakozott el, így az utolsó fordulóban a már biztos kieső Udinese otthonában kell kivívnia a továbbjutást. A Young Boys az Anzsi Mahacskalát fogadja, győzelmével és az angolok botlásával menne tovább.

Európa Liga, csoportkör, 5. forduló:
A csoport:
FC Liverpool (angol)-Young Boys (svájci) 2-2 (1-0)
gólszerző: Shelvey (33.), J. Cole (72.), ill. Bobadilla (52.), Zverotics (89.)
 
Korábban:
Anzsi (orosz)-Udinese (olasz) 2-0 (0-0)
gólszerző: Samba (72.), Eto'o (75.)
kiállítva: Willians (80.)