Bajnokok Ligája

Én vagyok a felelős a vereségért - Di Matteo

A Juventus 3-0-ra legyőzte a címvédő Chelsea-t, így megőrizte esélyét a továbbjutásra a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi, ötödik fordulójában. A torinóiak megbízott edzője, Angelo Alessio szerint csapata "mindent megteszünk a győzelemért" taktikája jutalomra vezetett, míg Roberto Di Matteo, a Kékek menedzsere tisztában van vele, sokat kell javítaniuk a védekezésükön.

"Azokat a játékosokat választottuk ki a mai mérkőzésre, akik a legjobb formát mutatták. Az egész csapat előtt fejet hajtok. Az volt a célunk, hogy végig fenntartsuk a nagy iramot, és védekezésre kényszerítsük ellenfelünket. Ha egy olyan nagy formátumú együttes ellen futballoztunk, mint a Chelsea, természetes, hogy nekik is volt néhány nagy helyzetük. Ma este kiszámíthatatlanok voltunk, ami jó, mert sokszor bírálnak minket azért, hogy túl nyilvánvaló a játékunk" - értékelt Angelo Alessio, a Juventus másodedzője.

A nap rangadóján az első félidő hajrájában Fabio Quagliarella szerzett vezetést a torinóiaknak, majd a fordulás után nem sokkal Arturo Vidal is eredményes volt. A vendégek ezt követően hiába próbálkoztak többet, helyzetet se nagyon tudtak kialakítani, míg a Juve többször is közel került a harmadik gólhoz, melyet végül a 90. percben Sebastian Giovinco szerzett meg.

"A hátralévő mérkőzésünk nagyon fontos lesz, mert még nem jutottunk tovább, ugyanúgy fogunk akkor is küzdeni, mint ma este. Szeretjük játszani a futballt, mindent megtettünk a győzelemért, és egy nagy és fontos diadal lett a jutalmunk. Remek meccs volt, mindkét oldalon világklasszis labdarúgók vannak. Szeretnék köszönetet mondani a fantasztikus szurkolóinknak, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy extra lendületet adtak a srácoknak" - tette hozzá az eltiltott Antonio Contét helyettesítő tréner.

"Én vagyok a felelős az eredményért és a produkciónkért. Úgy véltem, ez egy olyan csapat, amely legyőzi a Juventust. Eden Hazardnak volt az első nagy helyzete, azt hittem, jól mozog az előretolt csatár pozíciójában, jól tartja a labdát és jó passzokat ad. Meg akartam lepni a Juventust néhány váratlan húzással, az egyik ilyen lett volna Hazard, aki a három középső védőjük között mozgott. Persze egy rossz eredmény esetén minden ilyen döntés megkérdőjeleződik" - mondta önkritikusan Roberto Di Matteo.

"Az első góljuk szerintem a szerencsén múlt, de nem akarok mentegetőzni, meg kell szilárdítanunk a védelmünket, ha meg akarjuk nyerni a mérkőzéseinket" - folytatta az olasz szakember, akinek csapata a kiesés szélére sodródott.

"Bízunk, mert matematikailag még van esélyünk. Egy nagy klubnál, mint a miénk, néhány rossz eredmény miatt nagy nyomás alá kerülsz. Ezzel együtt kell élnünk, és meg kell próbálnunk felrázni a játékosokat."

Bajnokok Liga, csoportkör, 5. forduló, E csoport:
Nordsjaelland (dán)-Sahtar Donyeck (ukrán) 2-5 (2-2)
gól: Nordstrand (24.), Lorentzen (29.), illetve Adriano (26., 53., 81.), Willian (44., 50.)
 
Juventus (olasz)-Chelsea (angol) 3-0 (1-0)
gól: Quagliarella (38.), Vidal (61.), Giovinco (90.)
 
A csoport állása: 1. Sahtar Donyeck 10, 2. Juventus 9, 3. Chelsea 7, 4. Nordsjaelland 1