Átigazolás

Buzsáky egy lépéssel előrébb, aláírta szerződését a Barnsleynál - hivatalos

Bő egy hónapra, december 31-ig kölcsönveszi az angol harmadosztályú Portsmouth-tól Buzsáky Ákost a Championshipben szereplő Barnsley FC.

Buzsáky október elején írt alá a Portsmouth-hoz, és bár az utóbbi mérkőzéseken ott nem került kerebe, egy osztállyal máris feljebb léphet. Egyelőre ideiglenesen, de ez a lehetőség is segítheti abban, hogy hosszabb távra találjon majd magának egy erősebb klubot.

Buzsáky Ákos a Barnsley FC új játékosaként 2012-ben.

"A nyár nem úgy alakult, ahogy azt terveztem, újra fel kell építenem azt, amit már egyszer sikerült itt, Angliában. Ugyanakkor optimista vagyok, kész vagyok küzdeni. A Portsmouthnál töltött másfél hónap formába hozott, meccsterhelést is kaptam, hét alkalommal léphettem pályára. Most adódott egy lehetőség, ami egy lépéssel közelebb juttathat ahhoz a szinthez, ahova szeretném visszaverekedni magam. Az év végéig nyolc találkozó vár a Barnsleyra, tehát lesz idő, hogy bizonyítsam: képes vagyok ezen a szinten jó teljesítményt nyújtani. Szerdán délután írtam alá, csütörtöktől együtt készülök a csapattal, és szombaton akár be is mutatkozhatok. Egy remek együttes érkezik hozzánk, a bajnokság második helyén álló Cardiff lesz az ellenfél" - idézi a játékost az őt képviselő F-Group menedzseriroda közleménye.

A jelenleg a Championship huszadik, még bennmaradást érő helyén álló Barnsley eddig egyszer, az 1997-98-as szezonban szerepelt a Premier League-ben, 2008-ban pedig az FA-kupa elődöntőjébe jutott, többek között a Liverpoolt és a Chelsea-t is legyőzve. Többek között Ferenczi Istvánnal a soraiban.