Ökölvívás

Csődött jelentett Balzsay Károly német bokszklubja

Fizetésképtelenné vált az Universum Box-Promotion, Balzsay Károlynak, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnokának klubja.

"Csődöt jelentettünk a hamburgi bíróságon, az egyesületet már nem lehet megmenteni" - jelentette be kedden sajtótájékoztatón Waldemar Kluch, a klub vezetője, aki tavaly júliusban vette át az Universum irányítását Klaus-Peter Kohltól.

Erdei Zsolt korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi bokszvilágbajnok 2010 júniusában távozott az Universumtól, mert lejárt szerződését a német klub nem hosszabbította meg. Az olimpiai bronzérmes magyar öklöző most 700 ezer eurós kártérítést követel az egyesülettől a beígért, de elmaradt mérkőzések miatt.

Balzsay, akinek még egy évre szól a szerződése a hamburgi klubbal, idén júliusban közölte, hogy jogi lépéseket fontolgat az Universum ellen, mert az nem fizette ki a járandóságát az áprilisi, Dimitri Sartison ellen megnyert mérkőzés után, amelyen a magyar bokszoló megvédte a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoki címét.

"Nem ért váratlanul a hír, sőt már egy ideje számítottam rá - mondta Balzsay az MTI-nek. - Ezek után várni kell, s bízni abban, hogy a csődeljárás végén marad pénz arra is, hogy engem kifizessenek."