Átigazolás

Beckham "új kihívást" keresve elhagyja a Los Angeles Galaxyt

Nem hosszabbítja meg lejáró szerződését az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxyval David Beckham, a Manchester United, a Real Madrid és az AC Milan korábbi játékosa.

"Elképesztően különleges időszakot töltöttem a Los Angeles Galaxynél, de szeretnék még egy új kihívást megtapasztalni, mielőtt befejezem a karrierem" - írta közleményében Beckham. Csapata vasárnap bejutott az MLS döntőjébe, ahol újra a tavaly legyőzött Houston Dynamóval mérkőzik meg.

David Beckham a Los Angeles Galaxy játékosaként 2012-ben.

Januárban aláírt szerződése alapján kérhetne újabb egyéves hosszabbítást, de ezt a lehetőséget nem használta ki.

"Ez nem jelenti a ligával való kapcsolatom végét, mivel a jövőben szeretnék a tulajdonosi struktúrában részt vállalni" - közölte a középpályás.

Az elmúlt héten az ausztrál szövetség azzal állt a nyilvánosság elé, hogy Beckham felvette velük a kapcsolatot, a de a játékos menedzsmentje ezt cáfolta. Legutóbb pedig a rapper Snoop Dogg beszélt arról, hogy részesedést vásárolna a skót Celticben, és odacsábítaná az angol játékost.

David Beckham a Manchester Unitedben kezdte profi karrierjét, 398-szor lépett pályára a csapatban, hat bajnoki címet szerzett és tagja volt az 1999-ben triplázó, BL-t, FA-kupát és Premier League-et nyerő együttesnek. 2003-ban a Real Madridhoz szerződött, amellyel 2007-ben spanyol bajnok lett. Ezt követően került Los Angelesbe, ahonnan kétszer tért vissza Európába, mindkétszer kölcsönbe az AC Milanhoz. Az előző szezonban megnyerte az MLS-t a Galaxyval.