NBA

A Nuggets állította meg a menetelő Grizzliest

Hétfőn hét mérkőzéssel folytatódott az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) alapszakasza, izgalmakban pedig ezúttal sem volt hiány. A Memphis például hazai környezetben vérzett el, míg a nyugati topcsapatok összecsapásából a Clippers jött ki nyertesen.

Danilo Gallinari

Memphis-Denver
92-97

Nem túlzás azt állítani, hogy a Memphis talán a liga legjobb formáját tudhatta magáénak az elmúlt napokban, hétfőn azonban elfogyott a szufla, és Marc Gasolék hazai környezetben néztek bele egy pofonba. A mérkőzés eredménye mindvégig szorosan alakult, az utolsó két percnek pedig 92-88-as vezetéssel vághatott neki a Grizzlies, azonban innentől képtelenek voltak gyűrűbe találni Gayék, így a Nuggets örülhetett.

A vereséget Marc Gasol a visszaeső teljesítménnyel magyarázta: „Várható volt, ma azt kaptuk, amit megérdemeltünk. Már az előző meccsen sem játszottunk olyan jól, csak az akkori ellenfél nem volt annyira jó, mint a mai. Ha a tűzzel játszol, néha megégetheted magad.”

Nem csak a siker miatt volt oka örömre a vendég drukkereknek, hiszen Danilo Gallinari idén először játszott kiemelkedően, az olasz légiós 26 ponttal a mezőny legjobbja volt. A másik oldalon Rudy Gay 22 egységet termelt, de ez kevés volt a sikerhez.

San Antonio-Los Angeles Clippers
87-92

A játéknap legnagyobb rangadója azonban egyértelműen a Spurs-Clippers találkozó volt, amely végül Blake Griffinék sikerével zárult. Ennek ellenére nem így indult a meccs, hiszen egy játékrész után már tízzel égtek a vendégek, Paulék viszont a félidőben már vezettek. Ez az előny aztán a meccs végéig kitartott, így a Clippers újabb nagy skalpot szerzett.

A hazaiaknál egyedül Tim Duncan nyújtott értékelhető produkciót, 20 ponttal és 14 lepattanóval dupla-duplát ért el, míg a másik oldalon Chris Paul 19 ponttal, Blake Griffin pedig 16 egységgel és 12 lepattanóval tolta csapata szekerét.

Charlotte-Milwaukee
102-98

Talán kevesen számítottak rá, de a Charlotte Bobcats együttese kilenc mérkőzés után pozitív mutatóval áll, köszönhetően a csapat hétfői sikerének. A Milwaukee pedig kőkemény ellenfél volt, három negyedet követően még négy ponttal vezettek a vendégek, a hajrát viszont jóval jobban bírták a Bobcats fiataljai.

A hazaiaknál öten is kétszámjegyű eredményt könyvelhettek el, közülük pedig a csereként pályára lépő Ramon Sessions volt a legeredményesebb, 23 pontig jutott. A mezőny legjobbja viszont a vendégek közül került ki, Monta Ellis 31 egységet könyvelhetett el, valódi segítséget azonban nem kapott a csapattársaktól.

Washington-Indiana
89-96

Kilenc mérkőzés után is nyeretlen a Washington, pedig ma nyerhető mérkőzést játszottak Wallék, hiszen az Indiana sincs bombaformában, ráadásul a Pacers vasárnap is pályán volt. Ennek ellenére már az első negyedben eldőlt a mérkőzés sorsa, amelyet 28-13-ra nyertek a vendégek, ez az előny pedig a meccs végéig kitartott.

A vendégek ezúttal a magasembereknek köszönhették sikerüket, hiszen David West és Roy Hibbert összesen 50 pontot és 20 lepattanót tett a közösbe, míg a hazaiaknál minden kezdő pocsékul játszott, csak Jordan Crawford volt képes átlépni a tízpontos határt.

Atlanta-Orlando
81-72

Az Orlando Magic ezúttal sem volt képes meglepetést okozni, ugyanis az Atlanta nagyon simán két vállra fektette Nelsonékat. A Hawks végül úgy is kilenc ponttal nyert, hogy az első és az utolsó játékrészt összesen kilenc egységgel veszítette el.

A nagy különbségnek, illetve a mérkőzésen esett kevés pont miatt igazán kiemelkedő teljesítményt nem nyújtott senki, egyedül Al Horford közelített a dupla-dupla felé 15 pontjával és 9 lepattanójával.

Dallas-Golden State
101-105 (h.u.)

A játéknap legizgalmasabb mérkőzése egyértelműen a Dallas-Golden State összecsapás volt. A felek mindvégig fej-fej mellett haladtak, a meccs pedig hosszabbításba torkollt, ahol végül a Golden State korai előnyre tett szert, amely kitartott a végső dudaszóig.

Ez a mérkőzés temérdek kiváló egyéni teljesítményt is hozott, a hazaiaknál O.J. Mayo 27 pontot termelt, míg Chris Kaman 18 ponttal és 17 lepattanóval vaskos dupla-duplát hozott össze. A vendégek, egyben a mezőny legjobbja Stephen Curry volt 31 egységgel, míg az újonc Harrison Barnes, valamint David Lee is dupla-duplát ért el.

Utah-Houston
102-91

A Houston Rockets gárdája a kezdeti sikerek után ismét szenved, Hardenék ezúttal Salt Lake Cityben nyújtottak felejthető produkciót. Ez a találkozó a második negyedben dőlt el, amelyet a házigazdák 32-18-ra nyertek, így a Jazznek az is belefért, hogy elbukja a második félidőt.

A mezőny legjobbja Al Jefferson volt, aki 14 pontot és 16 lepattanót könyvelhetett el, míg a vendégeknél elsősorban csalódást keltő produkciókról számolhatunk be, James Harden például csak hat pontot termelt, igaz, a második félidőben sérülés miatt nem is lépett már pályára.

NBA
Alapszakasz, 20. játéknap
Charlotte-Milwaukee 102-98
Washington-Indiana 89-96
Atlanta-Orlando 81-72
Memphis-Denver 92-97
San Antonio-Los Angeles Clippers 87-92
Dallas-Golden State 101-105 (h.u.)
Utah-Houston 102-91