Sportfogadás

Óvatos tippekkel nyitjuk a hetet

megosztom

Hétfőn sem áll le a nagyüzem az NBA-ben, hiszen hét mérkőzést rendeznek, azonban a párosításokban nagy kockázatot látunk, így csak két spekulatív, óvatos player special tippel indítjuk a hetet.

Washington-Indiana
Hathárom-tipp: Paul George pontjai – Over 12.5
Paul George pontjai: 6
Iroda: Fortunawin @1.80
Tipperősség: 5/10
Eddig éri meg: 1.75

A Washington jelen pillanatban egyértelműen az NBA egyik, ha nem a leggyengébb csapata, hiszen a fővárosiak 0-8-a mérleggel állnak, holott a sorsolásuk nem mondható kifejezetten nehéznek. A sikertelenségben nyilvánvalóan szerepet játszott az is, hogy sem Nené, sem John Wall nem játszhatott mér sérülés miatt.

Az Indiana együttesénél is van egy komoly sérült Danny Granger személyében, azonban a Pacers még így is várakozáson alul teljesít, hiszen nem 4-7-es rajtot vártak az előző szezon meglepetéscsapatától. Az Indiana legutoljára tegnap lépett pályára, akkor New Yorkban 88-76-os vereséget szenvedtek George-ék.

A két együttes fordított felállásban egyszer már találkozott a szezon során, akkor a Pacers 89-85-re nyert.

Washington-Indiana egymás ellen
Év Párosítás Eredmény
2012 IND-WAS 89-85
2012 WAS-IND 96-109
2012 IND-WAS 93-89
2012 WAS-IND 83-85

Személy szerint már vasárnap szívesen fogadtam volna George-ra a New York elleni meccsen ugyanilyen határon, ám azt a tippet végül elvetettem, ma viszont már játszhatónak tartom.

NEM NYERT!
Sajnos a játékvezetők hamar megölték ezt a tippet, ugyanis George három perc alatt öt pontot és két személyit szerzett, ezt követően pedig keveset is játszott, ráadásul ki is zökkent a ritmusból.

Őszintén szólva a Pacers esetében nem is igazán szeretek játékosokra fogadni, mert nagyon szépen elosztják a dobásokat, így igazán kiemelkedően átlagoló játékost nem is lehet találni a keretben, viszont George számára ez a határ több szempontból is alacsonynak tűnik.

A fiatal játékos idén eddig 14.2 pontot átlagol, legalább 35 perc és 12 dobás mindig jut neki, ráadásul a triplavonalon túlról sincs eltévedve, ez pedig önmagában elegendő lehet ahhoz, hogy rá fogadjak.

Elnézve a szezonbeli teljesítményét, nincs túl nagy szórás a játékában, 11 mérkőzésből hatszor teljesítette ezt a határt, viszont három alkalommal is 12 ponton állt meg, de kétszer is 20 egységet tudott termelni. Ami miatt pedig leginkább tetszik a tipp, hogy az egyik ilyen alkalom pont a Washington ellen volt, míg a másik tegnap, a Knicks ellen. Előbbit talán nem kell magyaráznom, hogy miért erősíti a tippet, utóbbi pedig azért, mert talán azt jelenti, hogy felszívta magát erre a két meccsre.

A mérkőzés egyébként több szempontból is speciális. Egyrészt, az Indianának javítania kell a mérlegén, és ki ellen tegyék ezt meg, ha nem a gyenge Washington ellen. Természetesen a Wizards is rendkívül motivált, hiszen első győzelmére hajt a csapat, és nagy valószínűséggel a fővárosiak öltözőjében is nyerhető meccsként van számon tartva a mai, hiszen a Pacers back-to-backet játszik. Ebből fakadóan tehát egyértelműen nagy csatára van kilátás, márpedig ilyen szituációban kire számíthatna az Indiana, ha nem a legkiegyensúlyozottabb játékosára? Másrészt, mint már említettem, b2b-et játszik az Indiana, és ez a tényező szintén speciálissá teszi ezt a találkozót. A Pacers 88.1 pontot szerez átlagosan mérkőzésenként, viszont 0 nap pihenővel ez a szám már 93.3, ami azt sejteti, hogy több pontot várható, ami a tippnek is egyértelműen jót tesz.

George szempontjából is érdekes ez a b2b-téma, ugyanis ezen a három meccsen 16, 20, majd 12 pontot szerzett, arról nem is beszélve, hogy az a bizonyos Washington elleni találkozó is pont ugyanilyen szituációban volt.

Összességében úgy gondolom, hogy George esetében ennél alacsonyabb határt a szezon során sem fogok találni, a Washington ellen pedig idén már egyszer bizonyított, ráadásul kiegyensúlyozott, és nincs is rossz formában, így egy ennyire fontos mérkőzésen szépen odateheti magát, és akkor könnyedén meglehet ez a határ.

NBA
A Washington utolsó öt mérkőzése Eredmény Az Indiana utolsó öt mérkőzése Eredmény
WAS-UTA 76-83 NYK-IND 88-76
DAL-WAS 107-101 IND-DAL 103-83
CHA-WAS 92-76 MIL-IND 99-85
IND-WAS 89-85 IND-TOR 72-74
WAS-MIL 91-101 IND-WAS 89-85

David Lee

Dallas Mavericks-Golden State Warriors
Hathárom-tipp: David Lee pontjai – Over 15.5
David Lee pontjai: 17
Iroda: Bwin @1.72
Tipperősség: 6/10
Eddig éri meg: 1.70

Közel sem lehet azt állítani, hogy a tavalyelőtti bajnok jó formában lenne, hiszen a Mavericks csak 6-5-ös mutatóval rendelkezik, ám az igazat megvallva Dirk Nowitzki hiányában ez nem is csoda. Természetesen a Dallas ért már el szép eredményeket, azonban a sorsolást elnézve jóval jobban is állhatna a csapat. A Mavs legutoljára a Cleveland otthonában aratott győzelmet, ma pedig ismét nyerhető mérkőzést játszanak.

Hasonlóan a Dallashoz, a Golden State is messze áll a kiegyensúlyozottságtól, az 5-5-ös mérleg is erre enged következtetni, viszont a Warriors nagyobb fejtörést okozott a topcsapatoknak, idén például a Clipperst is elkapták Curryék. A vendégek egyébként tegnap is játszottak, akkor a Thunder nagyon simán elverte őket.

A két együttes az előző szezonban háromszor találkozott egymással, két dallasi siker mellett egyszer nyert a Warriors.

Dallas-Golden State egymás ellen
Év Párosítás Eredmény
2012 DAL-GSW 104-94
2012 GSW-DAL 103-112
2012 GSW-DAL 111-87

Hasonlóan az előzőhöz, ez is kissé spekulatív tippnek minősül a szememben, azonban jóval erősebb párjánál.

NYERT!
Érdekesen alakult ez a tipp, tény, hogy kellett hozzá a hosszabbítás, de egy Lee-szerű játékosnak rendes játékidőben 16 mezőnykísérlet és hat büntető tízből kilencszer elég lesz egy ilyen határhoz, ezúttal a szokásosnál valamivel gyengébben dobott, de hál' Istennek ez is belefért.

Tény, hogy David Lee csak 15.5 pontos átlaggal rendelkezik, ami megegyezik a mai határral, azonban ez a szám kissé csalóka. Főként azért, mert idén eddig csak három alkalommal nem fejelte meg ezt a határt, azonban azt is tudni kell, hogy ezek közül csak a Suns elleni szezonnyitó okozhatott csalódást, hiszen a Clippers ellen keveseknek van keresnivalója a palánk alatt (8 pont), míg a Lakers ellen csak 30 percet játszott, szintén kiváló védelemmel szemben egy olyan meccsen, ahol nagy verést kapott a Warriors.

A vendégek helyzete ráadásul azért is érdekes, mert a kezdő center, Andrew Bogut sérülés miatt nem játszik (Festus Ezeli kezd), így a magasembereknek, mint Lee, egyértelműen több labda jut, ami akkor is igaz, ha a játékidőre ez nincs nagy hatással, hiszen Carl Landry személyében kiváló cseréje van az erőcsatárnak.

Márpedig a Dallas elsősorban a palánk alatt tűnik vékonynak, így Lee-re ma minden bizonnyal nagy szerep hárul majd, hiszen rendkívül ponterős, így joggal számíthatnak rá a csapattársak. Az erőcsatárnak ráadásul nagyon jól megy a Dallas ellen, tavaly két mérkőzésen játszott az akkori címvédő ellen, és 30, illetve 25 pontot gyűjtött, ami jóval több, mint a mai határ.

Lee ráadásul jó formában is van, utolsó négy mérkőzésén mindig legalább 18 egységet könyvelhetett el, így véleményem szerint legalább egy ponttal magasabb lenne a reális határ, így még ezen a szorzón is érdemes bevállalni a tippet.

NBA
A Dallas utolsó öt mérkőzése Eredmény A Golden State utolsó öt mérkőzése Eredmény
CLE-DAL 95-103 OKC-GSW 119-109
IND-DAL 103-83 MIN-GSW 98-106
DAL-WAS 107-101 GSW-ATL 92-88
DAL-MIN 82-90 GSW-DEN 101-107
CHA-DAL 101-97 LAL-GSW 101-77

 

megosztom