Serie A

Moratti ismét beszólt a Juventusnak - lapszemle

megosztom

A Serie A 13. fordulójának vasárnapi mérkőzéseit követően ismét egy érdekes játékvezetői döntés borzolja a kedélyeket. Az Inter-Cagliari találkozó utolsó percében 2-2-es állásnál egyértelmű büntetőt nem adtak meg a hazai csapat javára. A lefújás után Massimo Moratti éles kirohanást intézett a játékvezetők, és burkoltan a Juventus ellen. Eközben a Fiorentina sorozatban az ötödik bajnokiját nyerte meg, így pontszámban beérte a harmadik helyen álló Napolit.

Federico Marchetti és Stephan El Shaarawy. A szombati játéknap két hőse. A Lazio kapusa fantasztikusan védett a Juventus otthonában, így csapata pontot szerzett Torinóban. A Milan fiatal csatára pedig duplázott a San Paolóban, ezért a Gazettától a kiválónak számító 8-as osztályzatot kapta.

Az olasz labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának első két meccse után az olasz sajtó a főszereplővé váló játékosokat dicsőítette, a vasárnapi játéknapot követően viszont ismét előtérbe kerültek a játékvezetők. Egészen pontosan Piero Giacomelli, az Inter–Cagliari meccs bírója, aki az utolsó percben 2-2-es állásnál nem adott meg egy jogos büntetőt a kék-feketék javára. Az Internél ez a döntés szinte mindenkinél kiverte a biztosítékot. Andrea Stramaccionit reklamálás miatt azonnal kiállították, a lefújást követően pedig Massimo Moratti adott hangot véleményének.

„Most már nem tudok csöndben maradni, és nem is akarok. Kicsit olyan érzésem van, mintha egy időutazáson vennénk részt. Ismét a játékvezetői hibákról beszélünk, mint pár éve. Most is minket sújtanak a döntések, akár a calciopoli idején. Ezt a mostani 11-es akkora volt, mint egy ház. Ne mondja nekem senki, hogy mindezt ne tegyük szóvá. Ott van a Juve illetve az Atalanta elleni meccs, egyszer sem a mi javunkra ítéltek a bírók” - mondta az Inter elnöke, akinek vádjaira a Juventus hivatalos oldalán egy „no comment” felirattal válaszolt.

„Döntetlent játszott az Inter, Moratti kiakadt” - írta hétfői címlapján a La Gazzeta dello Sport, amely a kérdéses szituációt - vagyis az Andrea Ranocchiával szemben elkövetett szabálytalanságot - már az első oldalán kielemezte. A Gazzetta ezen kívül említést tesz a genovai városi derbit megnyerő Sampdoria fontos győzelméről, illetve a zsinórban ötödik bajnokiját megnyerő Fiorentina jó teljesítményéről is. A szeptember 30-a óta veretlen firenzei együttes pontszámban beérte a harmadik helyen álló Napolit.

„A Juve Pirlóval fantasztikus” - idézte Gianluca Viallit hétfői címlapján a Tuttosport. A torinói kiadású sportnapilap „rissa scudetto” vagyis „hatalmas vita” címmel az Internazionale hazai döntetlenjéről is beszámolt, de már inkább a Juventusra váró létfontosságú Bajnokok Ligája-meccsre koncentrált. A keddi Chelsea elleni hazai összecsapás előtt (amolyan kedvcsinálóként) kiváló döntés volt megszólaltatni Viallit, aki pályafutása során mindkét együttesben megfordult.

„Moratti újra beszólt a Juvénak”. Ezt a címet a Corriere dello Sport választotta első oldalára. A római székhelyű sportújság másik két laptársához hasonlóan a sajtócsendet hirdető Inter elnökének szavait idézte címlapján, de a fantasztikus formában lévő Fiorentina újabb győzelméről is beszámolt.

Zárásként említsük meg, hogy ötödik élvonalbeli klubként a Pescara is edzőt váltott. A 13 forduló alatt 11 pontot szerző újonc vezetősége a Siena elleni vereség után megköszönte Giovanni Stroppa munkáját. A CdS információi szerint Stroppa utódja az előző idényben a Parmánál dolgozó Franco Colomba lehet.

 

megosztom