NBA

Már 50 százalékos a Lakers

Vasárnap került sor az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) 19. játéknapjára, amelynek legnagyobb érdeklődéssel kísért találkozója a Los Angeles Lakers-Houston Rockets mérkőzés volt, ahol a házigazdák nyertek, így Kobe Bryanték immár 50%-os mutatóval állnak.

Dwight Howard

Los Angeles Lakers-Houston
119-108

Folytatódott Los Angelesben a Mike D’Antoni által beígért showtime-kosárlabda, a Lakers pedig ezúttal a Houstont fektette két vállra, amelynek köszönhetően immár 50%-os mérleggel áll a csapat. Ráadásul ezúttal nem is kellett olyan sokat izgulniuk a hazai drukkereknek, mivel a Lakers már az első negyedet 40-29-re nyerte, a Rockets pedig innentől kezdve csak rohant az eredmény után, sikertelenül.

Kobe Bryantnek ezúttal (is) nagy napja volt, 22 pontot, 11 lepattanót és 11 gólpasszt jegyezhetett, így tripla-duplát ért el, amelyről így nyilatkozott a hátvéd: „Én pontgyáros vagyok, nem pedig tripla-dupla játékos.” Bryant mellett Howard is nagyot játszott, aki ezúttal 28 pontot és 13 lepattanót ért el. A másik oldalon a másodéves Chandler Parsons volt a legeredményesebb, méghozzá 24 egységgel.

Detroit-Boston
103-83

Detroitban nagyon meglátszott a Celticsen, hogy szombaton is pályán voltak, mivel Garnették húszpontos vereséget szenvedtek a Pistonstól. Pedig a vendégek félidőben még csak ötpontos hátrányban voltak, ám a nagyszünet után kijött a fáradtság, és könnyedén nyert a hazai pályán kosárlabdázó Detroit.

A mezőny legjobbja ezúttal Greg Monroe volt, aki 20 pontot szerzett, ezzel pedig a mi tippünk is nyertessé vált. A másik oldalon, furcsa módon senki sem tudta átlépni a 16 pontos határt, így Jared Sullingernek ennyi épp elég volt ahhoz, hogy csapata legjobbja legyen.

Oklahoma City-Golden State
119-109

Nem csak a Lakers, hanem a Thunder is gálázott szombaton, ugyanis Duranték is pontgazdag mérkőzésen tudtak nyerni. A meccse egyébként jóval simább volt, mint azt az eredmény mutatja, mivel a hazaiak a záró játékrész előtt már 21 pontos előnyben voltak, így a záró játékrész már csak formalitás volt.

Kobe Bryanthez hasonlóan Kevin Durant is tripla-duplát könyvelhetett el - ráadásul karrierje során az elsőt - a fiatal sztár 25 pontot, 13 lepattanót és 10 gólpasszt jegyzett. Durant így nyilatkozott a mérkőzés után: „Jó érzés, hogy végre elértem egy ilyet, Serge és Russel pedig üdvözölt a klubban. Nem ez járt persze a fejemben, hiszen ha megcsinálom, akkor nagyszerű, ha pedig nem, akkor ez van. A csapattársaim sokat segítettek, hiszen kiválóan készítettek elő, ráadásul még a rossz passzaimból is pontokat tudtak szerezni.” Ezúttal ráadásul Russel Westbrook is kiválóan játszott, az irányító 30 egységet termelt. A másik oldalon ezúttal is Stephen Curry tolta a csapat szekerét, méghozzá 22 ponttal.

Portland-Chicago
102-94

Ahogyan a Boston, úgy a Chicago is pályán volt szombaton, és a Celticshez hasonlóan a Bullsnak sem termett babér vasárnap, idegenben. Jól kezdte pedig a találkozót a vendégcsapat, Boozerék ugyanis egy negyed után hét ponttal vezettek, de félidőben már a Blazers volt nyolcpontos előnyben, amely aztán ki is tartott a mérkőzés végéig.

A hazaiak cserepad hiányában a kezdőknek köszönhetik a sikert, hiszen a kezdőötös tagjai egyaránt legalább 10 pontot értek el, közülük pedig a legeredményesebb Wesley Matthews volt, 21 egységgel. A másik oldalon leginkább Joakim Noah nyújtott kiemelkedőt, 16 pont mellett 15 lepattanót könyvelhetett el.

Sacramento-Brooklyn
90-99

Hiába lépett pályára teljesen felforgatott kezdővel a Kings, a győzelem ezúttal sem jött össze, az egyedüli pozitívum pedig talán csak az lehet, hogy különbség ezúttal csak kilenc pont volt. Ennek ellenére a Kings kezdte jobban a meccset, ám mind az első, mind a második negyed végén jobban ment a Netsnek, amely így 12 pontos előnnyel vonulhatott nagyszünetre, ez a fór pedig a meccs végéig elegendőnek bizonyult, amelynek köszönhetően vasárnapi második tippünkkel is nyertünk.

A mezőny legeredményesebb játékosa DeMarcus Cousins volt 29 ponttal, viszont ezúttal Tyreke Evans is hajlandó volt kosárlabdázni, ő 21 egységet könyvelhetett el. A másik oldalon elsősorban a kispad villogott, onnan is Andray Blatche, aki 12 dobásából 11-et értékesített, így 22 pontot ért el. Blatche teljesítményét azonban mégsem ezért érdemes kiemelni, hanem azért, mert volt egy olyan szakasza a mérkőzésnek, ahol sorozatban 12 Nets-pontot ő szerzett.

New York-Indiana
88-76

A Memphis elleni idegenbeli fiaskó után nyerni tudott a New York Knicks, így Anthonyék hazai pályán továbbra is veretlenek. A hazaiak végig magabiztos előnnyel rendelkeztek, amelyet főleg a második negyedben építettek fel (20-12), de összességében a Knicks sikere egy percig sem forgott veszélyben.

Carmelo Anthony ismét nagyot játszott, ezúttal 26 pontot ért el, és csupán egy lepattanó választotta el a dupla-duplától. A másik oldalon Paul George volt a legeredményesebb, mégpedig 20 ponttal.

A játéknap többi mérkőzésén is voltak izgalmak, a Toronto például nagyot harcolva győzte le az Orlandót, míg a Cleveland pontszengény meccsen kapott ki Philadelphiában.

NBA
Alapszakasz, 19. játéknap
New York-Indiana 88-76
Toronto-Orlando 97-86
Philadelphia-Cleveland 86-79
Sacramento-Brooklyn 90-99
Oklahoma City-Golden State 119-109
Detroit-Boston 103-83
Portland-Chicago 102-94
Los Angeles Lakers-Houston 119-108