NB I

A csapat végig hajtott, ezért nem érheti kritika - Marco Rossi

Nem bírt egymással a Budapest Honvéd és a vendég Szombathelyi Haladás a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén: a két csapat 1-1-es döntetlent játszott a Bozsik Stadionban.

"Összességében nagyon jó mérkőzést játszottunk. Több helyzetünk volt, a győzelmet is megérdemeltük volna, de az ellenfél kapusa remekül védett. A három pontot szerettük volna megszerezni, de ez nem sikerült. A döntő helyzetekben hibáztunk. A szezon végére egy kicsit elfogytunk. A mai mérkőzésen King és Ivancsics cseréjénél csak fiatal akadémistákat tudtam a pályára küldeni. Kispadon volt olyan játékos is, akit hirtelen kellett az NBII-ből felhozni. Sok a fiatal tapasztalatlan játékosunk, tőlük még nem lehet azt elvárni, hogy meccset döntsenek el ilyen kiélezettebb szituációban. Természetesen tehetséges játékosokról van szó, a jövő az övék. De egyelőre a sok sérült miatt nincs megfelelő felnőtt játékos. Azért nem érheti kritika a csapatot, hogy ne hajtottak volna a találkozón. Végig küzdöttek az első perctől az utolsóig. Az eredmény reális, a Haladás is sokat tett a pont szerzésért" - idézi a honvedfc.hu Marco Rossi kiespeti vezetőedző értékelését.

"Gratulálok a Honvédnak! Nagyon jó csapatuk van. Arra készültünk, hogy egy taktikailag fegyelmezett, fizikálisan erős, és egy nagyon jó csapattal fogunk találkozni. Az első félidőben a Honvéd akarata érvényesült, nem tudtunk megvalósítani semmit, amit korábban elterveztünk. A második félidőben viszont annak ellenére, hogy az ötödik percben gólt kaptunk, uraltuk a mérkőzést a kiállításig. A kiállítás után viszont egyértelműen csak az egy pont volt benne a mérkőzésben. Bár a végén megvolt a meccslabdánk. A Honvédnak is. Egy jó mérkőzésen értékes pontot szereztünk" - fogalmazott Artner Tamás, a Haladás trénere.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 1-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Becséri
gólszerző: Vécsei (51.), illetve Ugrai (66.)
piros lap: Guzmics (79.)
sárga lap: Hidi (49.), Diaby (70.), Vernes (83.), illetve Nagy I. G. (37.), Guzmics (38., 79.), Búrány (57.)
 
Budapest Honvéd: Kemenes - Lovric, Ignjatovic, Tandia, Baráth - Ikenne-King (Nagy G., 65.), Hidi, Vécsei - Abass, Délczeg (Diaby, 62.), Ivancsics (Vernes, 76.)
 
Szombathelyi Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Búrány (Andorka, 59.) - Radó (, 93.), Simon Á. (Rajos, 59.), Nagy I. G., Iszlai, Halmosi - Ugrai