Bajnokok Ligája

A Celticnél nem éreznek nyomást a lisszaboni kirándulás előtt

A Celtic másodedzője, Johan Mjallby szerint az esélyesség terhe a Benfica játékosainak vállát nyomja a két csapat kedd esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzése előtt. A G-csoportban a skótok esetleges lisszaboni győzelmükkel bebiztosíthatják a továbbjutást, de adott esetben már egy szerzett ponttal is nyolcaddöntősnek mondhatják magukat.

Johan Mjallby már nem védőként, hanem másodedzőként segíti a Celticet - Fotó: SkySports

A glasgow-iak a hónap elején emlékezetes mérkőzésen 2-1-re legyőzték a Barcelonát, mellyel Mjallby szerint kiváló helyzetbe kerültek a továbbjutást illetően.

"Nagyobb nyomás nehezedik a Benfica játékosaira, mert nekik muszáj megnyerniük a mérkőzést" - nyilatkozta a korábbi 49-szeres svéd válogatott védő. "Azt gondolom, kellően tiszteljük a portugálokat, mert nagyon jó csapatuk van. Nehéz dolgunk lesz, hiszen idegenben kell megvívnunk egy fontos Bajnokok Ligája-mérkőzést. Korábban bizonyítottuk, hogy az otthonunktól távol is képesek vagyunk jól játszani, miért ne szereznénk meg a továbbjutáshoz szükséges pontot? A Benfica minden bizonnyal nekünk ront majd, szervezetten, veszélyes támadásokat vezetve futballozik, de ha jól tudunk védekezni, akkor kihozhatunk valamit a meccsből."

A Fény Stadionjában Kassai Viktor fújja majd a sípot.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bajnokok-ligaja-g-csoport-2012-2013/1322554