Öttusa

Tatán készülnek az öttusázók az idényre

Hétfőtől három héten át Tatán "alapoznak" a következő idényre készülő öttusa-válogatott tagjai.

"Az olimpia után hosszabb pihenőt kaptak legjobb versenyzőink, majd november 5-én a Nemzeti Lovardában és a vívóteremben, illetve az egyesületekben elkezdték a munkát" - idézte a szövetségi kapitányt a hazai sportági szövetség (MÖSZ) honlapja. Pálvölgyi Miklós hozzátette: egyelőre nem teljes a létszám, nem tud mindenki teljes értékű munkát végezni.

"Kovács Saci térdét az olimpia után megoperálták, ő a rehabilitáció időszakát éli. Kasza Robi térde már Londonban is bedagadt, az olimpia után leszívták róla a felgyülemlett vizet. A beavatkozás után nyelvtanulás céljából Amerikába utazott, majd hazatérte után sor került a térdműtétre. Most már lábadozik, gyógytornára jár, öt-hat hét múlva állhat edzésbe. Az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám eleget tett katonai kötelezettségeinek, most már ő is elkezdte az edzéseket. A negyedik olimpikonra, Tóth Adriennre viszont a jövőben nem számíthatunk, ő befejezte pályafutását."

A MÖSZ elnöksége a héten foglalkozott Tóth Adrienn bejelentésével, és "sajnálattal vette tudomásul" a fiatal versenyző döntését.

Pálvölgyi Miklós elmondta még, hogy a szokásosnál hosszabb - olimpia utáni - szünet miatt ezúttal elmaradt a szokásos lovastábor, a tatai háromhetes felkészülésben viszont részt vesznek az utánpótlás tagjai, valamint angol, ír és ukrán öttusázók is. A felnőtt válogatottak februárban, a hagyományos budapesti fedett pályás viadallal kezdik majd meg a következő versenyidényüket. Ezt megelőzi egy külföldi edzőtábor, vagy a Barcelona melletti olimpiai centrumban, vagy az egyiptomi öttusázókkal. A Világkupa-sorozat február második felében, az Egyesült Államokban rajtol.