Serie A

Nem bírt a Juventus a Lazióval hazai pályán

A Juventus 0-0-s döntetlent játszott hazai környezetben a Lazio ellen a Serie A 13. fordulójában.

A Juventus az Inter elleni vereség óta két meccsen tíz gólt szerzett és megerősítette az első helyét a Serie A-ban. A Lazio a Roma elleni győztes derbivel hangolt a találkozóra, így mindkét csapat jó formában várta a 90 percet. A hazaiaknál Giovinco és Quagliarella kezdett elöl, Bendtner, Matri csak kispados volt. A másik oldalon a góllövőlistán is előkelő helyen álló Klose veszélyeztette a torinói kaput, őt Hernanes és Candreva segítette hátulról.

Az első tizenöt percben csak gyűrték egymást a csapatok, igazi helyzetek nem alakultak ki a kapuk előtt.. A Lazio aránylag bátran futballozott, de Klosét ritkán sikerült játékba hozniuk. Az első nagy lehetőség a hazaiak előtt adódott:  Giovinco félfordulatból lőtt, de Marchetti kiszedte a bal alsóból, az ismétlést pedig az oldalhálóba pofozta Quagliarella. Fél óra elteltével Giovinco bal oldali szabadrúgása pontosan Marchetti ölébe hullott. Alig később ismét a középpályás percei jöttek, bravúrosan etette meg Biavát, de 13 méterről nem találta el a jobb alsót. A Juventus az első félidőben mezőnyfölényben játszott, helyzeteit azonban kihagyta, szünetben 0-0 volt az állás.

A második félidőben sem volt fergeteges iram, egy óra elteltével azonban újabb nagy Juventus-helyzet maradt ki. Vidal lövése megpattant Quagliarellán, Marchetti hatalmas bravúrral védett. Negyedórával a vége előtt egy jobb oldali szöglet után Bonucci 6 méterről a felső lécet találta el. A Juventus megtett mindent a győztes gól megszerzéséért, ám ez nem jött össze, maradt a 0-0.

Serie A
13. forduló
Juventus-Lazio 0-0