Premier League

A Norwich megszakította a Manchester United menetelését

A Norwich City a forduló meglepetését okozva 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság 12. körében.

A Manchester United az apróbb sérüléssel bajlódó Wayne Rooney nélkül utazott el a Carrow Roadra, így a múlt heti hős, Javier Hernández volt Robin van Persie éktársa. A holland helyzete nyitotta a találkozót, a 3. percben 17 méterről lőtt, John Ruddy védett a jobb alsónál. A másik oldalon Snodgrass méterekkel lőtt a kapu fölé. A 8. percben veszélyes kontrát vezetett a Norwich, Pilkington balról bal alsó mellé helyezett. A sárgamezes hazaiak élénken futballoztak, az ellencsapásaik életveszélyesek voltak, a 18. percben Hoolahan 17 méterről tüzelt, Anders Lindegaard hárított, aztán Snodgrass bólintott a dán kapuja fölé. A Vörös Ördögökből hiányzott az átütő erő, hiányzott a támadásoknak fazont szabó Rooney. A félidő végén azért volt egy nagy lehetősége a vendégeknek, szöglet után Ashley Young lövésénél órásit védett Ruddy.

A második félidő elején Van Persie lövése nem okozott gondot Ruddynak, majd az 52. percben Giggs akasztotta össze Bradley Johnson lábát, de elmaradt a tizenegyes. A 60. percben a Norwich sokadik kontrája gyümölcsöző volt: Garrido nagyszerű bal oldali íveléséből Pilkington fejelt védhetetlenül a hálóba (1-0).

Sir Alex Ferguson bedobta Welbecket, Scholest és Andersont is, hiába, a válogatott Ruddy vezérletével tökéletesen védekezett a Norwich. Ráadásul a hazaiak részéről Howson a meccslabdát szórakozta el a 89. percben. A hosszabbításban Bassong fejelt majdnem öngólt, Ruddy bravúrral tenyerelte fölé a labdát, majd az utolsó utáni pillanatban is védett.

A United második vereségét szenvedte el a szezonban - az első fordulóban az Everton otthonában maradtak alul - és ezzel első helyét is át kellett adnia a tabellán a címvédő Citynek. A Kanárik harmadszor győztek a szezonban.

Premier League, 12. forduló:
Norwich City-Manchester United 1-0 (0-0)
gólszerző: Pilkington (60.)
 
Korábban:
West Bromwich Albion-Chelsea 2-1 (1-1)
Manchester City-Aston Villa 5-0 (1-0)
FC Liverpool-Wigan Athletic 3-0 (0-0)
Newcastle United-Swansea City 1-2 (0-0)
Queens Park Rangers-Southampton 1-3 (0-2)
Reading-Everton 2-1 (0-1)
Arsenal-Tottenham Hotspur 5-2 (3-1)
 
Vasárnap:
Fulham-Sunderland 17.00
 
Hétfőn:
West Ham United-Stoke City 21.00