NB I

Garancsi István rossz színben tünteti fel klubunkat - reagált a KTE

A KTE mindig úgy tekintett a rivális csapatokra, tulajdonosokra, szurkolókra mint ellenfél, nem pedig ellenség - írja közleményében a kecskeméti klub.

Nagy utóélete van a hétvégi találkozónak

A Videoton együttese hétvégén 2-0-ra legyőzte a vendégeket, de a találkozó több vezéráldozatot is követelt. A lefújás után Horváth Ferenc és Paulo Sousa szópárbajt vívott egymással, de azt egyik fél sem árulja el, hogy mi volt a vita kirobbantó oka. Ezt követően a Videoton FC tulajdonosa, Garancsi István nyilatkozott a klub honlapjának.

"Azt hiszem, elérkeztünk egy olyan pillanathoz, amikor fel kell emelnünk a szavunkat, és meg kell szólalnom mint tulajdonos és játékosokba, sportba befektető személy - idézte a vidi.hu a klub tulajdonosát, Garancsi Istvánt.  "Ilyen durva, az ellenfél játékosait megfélemlítő, a cél érdekében minden eszközt bevető csapattal még pályafutásom során nem találkoztam. Az ezt végigasszisztáló bíráskodással szintén nem. Nem engedhetjük ezt tovább, nem lehet megengedni, hogy mások munkáját szándékosan tegyék tönkre magukról megfeledkezett játékosok, és ezt a bírók engedjék a pályán. Csak a vakszerencse mentette meg a csapatunkat a súlyosabb sérülésektől. Az öltöző úgy nézett ki, mint egy kórházi terem. Ennyi rúgást, sérülést fél év alatt szed össze a csapat, nem beszélve arról, hogy a meccs alatt a játékosainknak leginkább arra kellett figyelniük, hogy hogyan kerüljék el a még komolyabb sérüléseket."

A tulajdonossal készült interjú teljes egészében itt olvasható el.

Most a Kecskemét is megszólalt az ügyben, a klub honlapján egy közlemény olvasható.

„Nem szeretjük a csapkolódást, de úgy érezzük, mivel Garancsi István, a Videoton tulajdonosa az említett interjúban rossz színben tünteti fel klubunkat, nem mehetünk el szó nélkül az események mellett!

Először is sajnáljuk, hogy nem a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, mert akkor talán más véleményt formált volna a látottakról. Megjegyeznénk a mérkőzésen az első sárga lapot fehérvári játékos kapta a 7. percben és nem szövegért, a végeredmény 4-4 (sárgák tekintetében). Nem fedi a valóságot, hogy a játékvezető asszisztált ehhez, hiszen Farkas Balázst második sárga lappal kiállította egy igen durva, igen szándékos szabálytalanságért.

Visszautasítjuk a klub nevében azt is, hogy edzőnket és játékosainkat már-már bűnözőként állítsák be, mely szerint előre kitervelt módon, szándékosan és sportszerűtlenül durva módon játszottak volna, azzal a céllal, hogy megfélemlítsék az ellenfelet!

Mi ugyan valószínűleg nem tettünk bele (sajnos nem tudunk) annyi pénzt, mint a Videoton Tulajdonosa, de tudjuk mennyire fontosak a csapatok értékei. A KTE mindig úgy tekintett a rivális csapatokra, tulajdonosokra, szurkolókra mint ellenfél, nem pedig ellenség. Megjegyeznénk a cikkben megjelent másik „megfélemlített” csapattól vett idézethez azt is, hogy azon a mérkőzésen a másik oldalról két játékost is kiállítottak, azt kell mondjuk elnéző volt velük a játékvezető.
Természetesen sajnáljuk a vélt vagy akaratlanul elkövetett sérelmeket és további sok sikert kívánunk a Videoton csapatának a nemzetközi és a hazai porond küzdelmeihez!”

Sportbaráti üdvözlettel:
Rózsa Pál és Versegi János
Tulajdonosok