Felkészülés

Ibrahimovic 4, Anglia 2 - Stockholmban csapott le az "éhes" óriás

A svéd labdarúgó-válogatott 4-2-re győzött Anglia ellen felkészülési mérkőzésen, szerdán este Stockholmban a nemrég átadott Friends Arena avatásán. A skandinávok négy gólját Zlatan Ibrahimovic szerezte, aki a Paris Saint-Germain hétvégi bajnoki mérkőzésén eltiltás miatt nem léphetett pályára, de góléhségét a Háromoroszlánosok ellen csillapíthatta.

A 19. percben Zlatan Ibrahimovic révén jutott előnyhöz a skandináv együttes. Martin Olsson labdaszerzése után a bal oldalon futott végig a svédek kontrája, amely során nem tudtak felszabadítani a vendég védők. A PSG gólvágójának első lövését még blokkolták, a második kísérlet azonban már utat talált a kapuba. (1-0) Anglia nem roppant össze a kapott gól után, sőt, a folytatásban három perc alatt megfordította az állást. Előbb Ashley Young bal oldali beadását a védők között kibújó Danny Welbeck továbbította közelről a hálóba, majd Steven Gerrard szabadrúgását az előre húzódó Steven Caulker váltotta gólra. (1-2) A Tottenham húsz esztendős középhátvédje először szerepelt a Háromoroszlánosok mezében, s debütálásakor egyből be is vette az ellenfél kapuját.

Ibrahimovic elrontotta Gerrard centenáriumát

A fordulás után mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, gólokat azonban már csak a svédek szereztek. Pontosabban Ibrahimovic. A francia listavezető kirobbanó formában lévő támadója, aki sokak szerint az Aranylabdát is megérdemelné, egymaga döntötte el a szigetországiak elleni csatát. A 77. percben Tobias Sana indítását előbb mellre vette, majd kapásból a jobb alsó sarokba lőtt. (2-2) Hét perccel később a brit kaputól majd' 30 méterre jutott szabadrúgáshoz a házigazda, a játékszer mögé Ibrahimovic állt, és elemi erővel a kapuba bombázott. (3-2) Az összecsapás leglátványosabb jelenete még hátra volt, a bosnyák származású center a hosszabbítás perceiben Joe Hart kapus kapitális hibáját kihasználva a kígyótérből ollózott(!) a hálóba. (4-2)

Felkészülési mérkőzés
Stockholm
Svédország-Anglia 4-2 (1-2)
Gólszerzők: Ibrahimovic (20., 77., 84., 90.) illetve Welbeck (35.), Caulker (38.)