Magyar válogatott

Ki-ki meccsre számítok a norvégok ellen - Korcsmár Zsolt

  • Drégelyvári Anna

A magyar labdarúgó-válogatott szerda este Norvégiával csap össze barátságos mérkőzésen a Puskás Ferenc Stadionban. A nemzeti csapat belső védője, Korcsmár Zsolt testközelből ismeri az északiakat a Brann Bergen légiósaként.

"Mivel a norvég válogatott a miénkkel egy időben játszik, a meccseiket nem szoktam visszanézni. Azokat az információkat, amit a norvég sajtóból, csapattársaimtól, innen-onnan elcsípek, próbálom hasznosítani. Akik ellen már futballoztam, őket jobban ismerem, a többieket kevésbé" - mondta Korcsmár a hétfői telki sajtófélóra keretében a hathárom.hu-nak.

"Beszélgettem a kapitány úrral a norvégokról, de nem hinném, hogy tőlem kapta meg azokat az információkat, amire szüksége van, van erre egy nagyszerű elemző rendszerünk - folytatta az U20-as vb-bronzérmes hátvéd. - Néhány apróságot meg tudok osztani vele és a csapattársaimmal. Ha jól tudom, két vagy három játékost ad a már bajnok Molde a válogatottba, nyilván megvan az oka annak, miért kaptak meghívót. A szélsők lendületesek, a középhátvéd, a szintén a Moldét erősítő Vegard Forren egy erős, stabil védő."

"A norvég csapatok a 4-5-1-es taktikát erőltetik egy csúcsékkel. Elég direkt focit játszanak, nem járatják meg a labdát hátul, hanem próbálják egy ritmusban végigvinni a támadásaikat, erre fel kell készülnünk" - jellemezte az ellenfelet a védő.

"Szerintem ki-ki meccs lesz. Hazai pályán joggal várják tőlünk, hogy győzelemre játsszunk, természetesen én is erre készülök. Egy remek csapat lesz az ellenfelünk, kiváló futballisták alkotják a norvég válogatottat, és csapatszinten is rendben vannak" - fogalmazott a szerdai esélyekről Korcsmár.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/baratsagos-valogatott-merkozesek-2012/1222188