Kajak-kenu

Kozák Danuta csak akkor hosszabbít, ha vőlegényét is alkalmazzák?

Érdekes kéréssel állt elő az olimpiai bajnok kajak-kenusunk, Kozák Danuta vőlegényét ajánlotta be Csipes Ferenc segítőjének.

Kozák Danuta még nem tudni, marad-e a Honvédnál

Az mno.hu információi szerint London kétszeres bajnoka, Kozák Danuta szokatlan igénnyel állt elő az egyesületénél: akkor hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését, ha a Honvéd a vőlegényét is alkalmazza.

A lap úgy tudja, az olimpián kajak egyes és négyes ötszáz méteren győztes versenyző azt szerette volna, ha Csipes Ferenc mellett a vőlegénye is – aki korábban kenuzott – segítené a felkészülését. A Honvédnál értetlenül fogadták a kajakos igényét, ennek ellenére akár még egyezség is születhetett volna, csakhogy kiderült, a vőlegénynek nincs edzői végzettsége.

A biztosítékot a hírek szerint az verte ki, amikor Kozák Danuta azzal állt elő, akkor alkalmazzák titkárnak a vőlegényét. Ezt a kérést a bajnok klubtársai, Kovács Katalin és Szabó Gabriella is nehezen tolerálják.

Ahogy mondani szokás, Horváth Gábor, a Honvéd szakosztály-igazgatója nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesüléseket. „Valóban zajlanak a tárgyalások Danutával a szerződése meghosszabbításáról, s ő szokatlan feltételhez szeretné kötni a megállapodást. Nem az övé az egyetlen ilyen eset a magyar sportban. Úgy látom, a felettébb gáláns állami jutalmazás után sokan elvesztették a realitásérzéküket. Danutát szeretném jobb belátásra bírni. Ennél többet egyelőre nem mondhatok, bízom benne, hogy az eltérő álláspontok ellenére sikerül egyezségre jutnunk egyesületünk büszkeségével” - mondta a lapnak Horváth Gábor, hozzátéve: hétfő este találkozik a bajnokkal.

Kozák Danuta is megszólalt az ügyben, de árnyalta az információkat.

„Szeretném kiegészíteni a rólam megjelent hírt, mert mintha azt sugallná, hogy mindenekelőtt a pénzszerzési vágy motivál - vágott bele. - Nem erről van szó. Hosszú évek óta vagyunk együtt a párommal, aki kenuzott, ért a sportághoz, s valóban segíti a felkészülésemet. Egyre nehezebben viseljük azt a helyzetet, hogy a folyamatos edzőtáborok miatt az év felét rendszeresen külön töltjük. Csipes Ferencnek egyre több a feladata, ezért keres maga mellé segédedzőt. Éppen ezért logikus megoldásnak tűnt, hogy a párom segítsen neki a Honvédnál. Egyelőre tényleg nincs edzői képesítése, de már a folyamatban van az ügy, hamarosan leteszi a szükséges vizsgát. Azt pedig határozottan cáfolom, hogy azt szerettük volna elérni, hogy a Honvéd titkárként foglalkoztassa. Egyébként van állása, méghozzá jó állása, nem a jobb anyagi lehetőség vezérelt bennünket, amikor előhozakodtunk az ötletünkkel. Magam is érzem, hogy nem várt erős ellenállásba ütköztünk, s bár továbbra is úgy gondolom, a párom alkalmazásával mindenki jól járna a Honvédnál, ha ez a többségnek nem tetszik, akkor nem ragaszkodom hozzá. Megoldjuk másként a problémát.”