NB I

Fél óra emberelőny elég volt a Videotonnak a Kecskemét ellen

Az OTP Bank Liga tizennegyedik fordulójában a hazai pályán játszó Videoton az 59. perctől emberelőnyben játszva 2-0 arányban győzött a Kecskemét ellen.

A Videoton három nappal ezelőtt még kiélezett Európa Liga-mérkőzést vívott a Basel ellen, a Kecskemét Horváth Ferenccel eddig veretlen volt a bajnokságban. A lilák utóbbi öt meccsükön tizenhárom pontot szereztek.

A Kecskemét nagyon jól megszervezte védekezését, az első félidőben komolyabb lehetőséget nemigen láthatott a közönség. A hazaiaknak voltak ugyan próbálkozásaik, de Oliveira az első negyed órában elcsúszva éppen Borszékibe, majd később a félidő derekán az előtte álló védőbe lőtte a labdát. A vendégek is próbálkozgattak, előbb Jorginho lőtt a tizenegyespont magasságából a kapu fölé, majd Salami távoli kísérletét védte Bozsovics.

Nikolics és Haraszti öröme

A hazaiak vezetőedzőjének, Paulo Sousának a vendégek szervezettségén kívül amiatt is főhetett a feje, hogy már az első félidőben két cseréjét kellett kihasználni kényszerűségből. A 21. percben Caneira helyett Kaká, a hajrában Oliveira helyett Haraszti léphetett pályára sérülés miatt.

A fordulás után egyrészt megélénkült, másrészt eldurvult az összecsapás az 51. percben az addigi legnagyobb helyzetet hagyta ki a Videoton. Haraszti emelte a labdát Kovács elé, aki két pattanás után átemelte azt Borszéki felett, de mintegy fél métert tévedett, így a játékszer elkerülte a kapu jobb oldalát. Néhány perccel később ismét Kovács volt az egyik főszereplő, a játékvezető szerint buktatta őt Farkas Balázs, aki megkapta második sárga lapját. A második félidő első tizenöt percében a bíró öt sárga kártyát osztott ki.

Emberelőnyüket már öt perc múlva kihasználták a hazaiak, Nikolics kapott egy kiugratást, betört a tizenhatoson belülre, s közelről Borszéki lábai között a kapuba gurított (1-0). A Videoton a továbbiakban is támadásban maradt, de az utolsó megoldásba mindig hiba csúszott, s ezért a 79. percben kis híján hatalmas árat fizettek a piros-kékek. Szavics végezhetett el egy szabadrúgást a Videoton térfelének bal oldaláról, középen érkezett Vaskó, aki a tizenegyespontról a kapu fölé fejelt.

A 86. percben végleg eldőlt a mérkőzés, Kovács futott el a jobb oldalon, laposan centerezett, a tizenhatos vonalánál érkezett Mitrovics, aki a kapu jobb felső sarkába tekert. Borszéki még beleért a labdába, de hárítani nem tudott (2-0).

A kiállítás nagyban meghatározta a mérkőzés menetét, a Kecskemét elvesztette veretlenségét Horváth Ferenc irányítása alatt a bajnokságban.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/otp-bank-liga-nb-i-2012-2013/1252490 
OTP Bank Liga
14. forduló
Videoton-KTE-Phoenix Mecano 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3500 néző V.: Farkas Ádám
Gólszerző: Nikolics (64.), Mitrovics (87.)
Sárga lap: Caneira (7.), Nikolics (30.), Szolnoki (53.), Tóth B. (59.) ill. Farkas B. (22.), Forró (45.), Salami (49.), Vaskó (54.), Litsingi (60.)
Kiállítva: Farkas B. (59.)
 
Videoton: M. Bozsovics - Brachi, Vinícius, Caneira (Kaká, 21.), Szolnoki - F. Oliveira (Haraszti, 38.), Tóth B., Kovács I., Renato Neto, Walter Lee (Mitrovocs, 80.) - Nikolics N.
Kecslemét: Borszéki - Koszó, Póti, Vaskó, Forró - Ramos, Farkas B., Szavics - Litsingi, Salami (Burgos, 63.), Jorginho (Tarabai, 76.)