Kajak-kenu

Vlade Divac könnyedén megszerezheti Janicsot a szerbeknek

Vlade Divacot a héten megerősítették a Szerb Olimpiai Bizottság elnöki tisztségében, az egykori kiváló kosarasnak pedig presztízskérdés, hogy Douchev-Janics Natasa szerb színekben versenyezzen.

Divac, túl a tisztújításon, már a sportolónő sorsát is kezébe veheti. Nem okozhat nehézséget neki akár saját 45 millió dollárra (10 milliárd  forintra) becsült vagyonából átutalni az összeget, vagy kapcsolatai révén elérheti, hogy a férjet, a bolgár And­rian Dusevet honosítsák, s így válthasson országot Janics -írja a Blikk.

"Divac újraválasztásával valószínűleg az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy Natasa jövőre szerb színekben versenyezzen – vélekedett az újvidéki Magyar Szó sportszerkesztője, Tőke János. – Bízik benne, hogy a 2016-os riói olimpián Szerbiának lesz oka az örömre. Ebben már Janicsnak is szerepe lehet. Mivel a hazatérését közösen jelentették be, számára presztízskérdés az átigazolás."

Csonka Gábor, a kajakos korábbi menedzsere szerint is kulcsfigura Divac. "Az lenne európai megoldás, ha a szerbek mégis fizetnének. Persze Divacot nem rázná meg az összeg előteremtése. Ám ha nem akarja ezt, közben tud járni, hogy gyorsított eljárással állampolgárságot kapjon Natasa férje" – mondta a menedzser.