Forma-1

Hamilton megbánta, hogy a Mercedeshez szerződött?

Martin Whitmarsh, a Forma-1-es McLaren csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton elhamarkodottan döntött úgy, hogy a Mercedeshez szerződik, s máris kétségei vannak afelől, hogy az istálló 2008-ban világbajnok brit pilótája jól határozott-e.

Lewis Hamilton

A 27 esztendős versenyző 14 évig működött együtt a McLarennel, majd szeptember végén hároméves szerződést kötött a Mercedesszel, amelytől a szezon végén távozik a hétszeres vb-győztes, 43 éves - most másodszorra visszavonuló - német Michael Schumacher. Hamilton néhány nappal azután döntött a váltás mellett, hogy váltóhiba miatt fel kellett adnia a szeptember 23-i Szingapúri Nagydíjat.

"Sosem származhat abból semmi jó, ha egy pilóta egy rosszul sikerült futam után hozza meg a jövőjét érintő döntést" - nyilatkozta Martin Whitmarsh a formula1.com weboldalon. "Azt gondolom, már egyáltalán nem biztos abban, hogy jól tette, amikor a Mercedeshez igazolt."

Hamilton 2007-ben, a McLaren színeiben debütált a Forma-1-ben, s azóta 108 futamon állt rajthoz, 20 alkalommal nyert, 25-ször indulhatott az első rajtkockából, s 11-szer futotta meg az adott verseny leggyorsabb körét. A Mercedes gyári csapatként 2010-ben tért vissza az autósport elitkategóriájába, s azóta csupán egy GP-n tudott győzni: Nico Rosberg, Hamilton leendő csapattársa az idei Kínai Nagydíjon diadalmaskodott.