Európa Liga

Hajnalék megszerezték első győzelmüket

A VfB Stuttgart 2-0 arányban diadalmaskodott a dán Köbenhavn otthonában az Európa Liga F csoportjában. A vendégeknél Hajnal Tamás nem lépett pályára.

Hajnal Tamás a cserepadon kezdte a találkozót a Stuttgart együttesében, amely három meccs után két ponttal az F csoport sereghajtója volt. Az összecsapás viszonylag eseménytelenül kezdődött, egészen a 15. percig kellett várni az első lehetőségre, akkor Ulreich óriási bravúrral mentette meg a vendégeket. Cornelius lőtt 15 méterről, középről, de a Stuttgart hálóőre ki tudta piszkálni a labdát a bal alsó sarokból.  

A Stuttgart győzött Dániában

Az első félidő java a dánok fölényével telt, a 29. percben ismét előnybe kerülhetett volna a Köbenhavn, de Delaney fejese elkerülte a kaput. A játékrész hajrájára a németek is felébredtek, a 37. percben egy kontrát követően három támadó volt két védővel szemben, de a svábok nem tudták kihasználni a lehetőséget, Harnik elkapkodta az akciót, s a jobb kapufa mellé lőtt.

A második félidő közepén eleinte a Stuttgart volt veszélyesebb, előbb Gentner lövése majd Tasci fejese szállt a hazaiak kapuja mellé, azonban egy perccel később a dánok kerültek közel a vezetéshez, Delaney bólintott centiméterekkel a jobb sarok mellé. A továbbiakban eleredt az eső, s az első gól szintén megszületett: a 76. percben a csereként beállt Boka futott el a bal oldalon, beadott, s Ibisevic középen a kapuba fejelt (0-1).

A ráadás pillanataiban ráadásul megduplázták előnyüket a vendégek, Gentner ugratta ki Harnikot, aki a jobb szélről befelé húzott, majd kilőtte a hosszú sarkot (0-2). A Stuttgart megszerezte első győzelmét, Hajnal Tamás nem játszott az összecsapáson.

A csoport másik meccsén a Steaua Bukarest 2-1 arányban győzött a Molde otthonában, így a további fordulók eredményeitől függetlenül továbbjutott a csoportból.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europa-liga-e-csoport-2012-2013/1323763  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europa-liga-e-csoport-2012-2013/1323762 
Európa Liga
F csoport, 4. forduló
FC Köbenhavn-VfB Stuttgart 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Ibisevic (76.), Harnik (90+2.)
 
Molde-Steaua Bukarest 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Chima (56.) ill. Chipciu (21.), Latovlevici (37.)