Európa Liga

A Lyon Bibaóban is százszázalékos maradt

Az Olympique Lyon fordulatos meccsen 3-2-re nyert a tavaly döntős Athletic Bilbao vendégeként az Európa Liga 4. fordulójában. Az I csoport másik mérkőzésén az Ironi Kiryat döntetlent játszott a Sparta Prahával, az izraelieknél Lencse László gólpasszt jegyzett.

A San Mamésban őrült meccset vívott az Athletic és a Lyon. A 22. percben Gourcuff jobbról, az alapvonaltól ívelt be szabadrúgást, Gomis az ötösről fejelt a kapuba. Az első félidő hosszabbításában Iraizoz két nagy védést bemutatott, de a kipattanót Gourcuff futtából a kapuba vágta.

A második felvonás elején talpra állt a Bilbao: előbb Ander Herrera egy szabadrúgás utáni kavarodásban gyötörte be a labdát Vercoutre kapujába, majd Aduriz büntetőből egyenlített. Maradt még fordulat: a 63. percben Fofana jobbról, az alapvonaltól gurított Lacazette-hez, aki 11 méterről bombázott a hálóba (2-3). A Lyon továbbra is százszázalékos, a tavaly finalista baszkok ugyan papíron még továbbmehetnek, de erre nagyon kevés az esélyük.

A kvartett másik találkozóján az Ironi Kiryat Shmona 1-1-re végzett otthon a Sparta Prahával. Az izraeliek már a 3. percben megszerezték a vezetést, Lencse László passzát Taszevszki váltotta gólra, de a 24. percben egyenlítettek a prágaiak. A magyar játékost a 82. percben cserélték le. A Sparta a második helyről, jó pozícióból várhatja a hátralévő két fordulót.

Európa Liga, csoportkör, 4. forduló:
I csoport:
Ironi Kiryat Shmona (izraeli)-Sparta Praha (cseh) 1-1 (1-1)
gólszerző: Taszevszki (3.), ill. Kweuke (24.)
 
Athletic Bilbao (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 2-3 (0-2)
gólszerző: Ander Herrera (48.), Aduriz (55. – 11-esből), ill. Gomis (22.), Gourcuff (45+1.), Lacazette (63.)