Európa Liga

A Fener félig páholyban, a 'Gladbach a végén mentett pontot Marseille-ben

A Fenerbahce magabiztos győzelmet aratott az AEL Limmaszol felett az Európa Liga 4. fordulójában, a C csoportban. A Borussia Münchengladbach a 92. percben szerzett góllal döntetlenre mentette a Marseille elleni találkozót.

A Marseille és a Mönchengladbach gyakorlatilag a Fenerbachce mögötti második helyért vívott fontos mérkőzést. A vezetést Mike Hanke szerezte meg a 19. percben a németeknek (0-1), de a hazai pályán játszó franciák a második félidőben fordítani tudtak: Joey Barton bal oldali szögletből - egyből(!) tekert a bal felsőbe (1-1), majd Ayew 15 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (2-1). A végén mégis a Mönchengladbach örülhetett: Juan Arango a hosszabbításban begyömöszölte az egyenlítő gólt (2-2), és ezzel életben tartotta csapata továbbjutási reményeit.

A négyest vezető Fenerbache korán döntésre vitte a meccset a ciprusu AEL Limasszol ellen: a 11. percben egy jobb oldali szöglet után Gönül tette tovább a labdát, Dirk Kuyt közelről helyezett a hálóba (1-0). A félidő végén Moussa Sow 15 méterről tüzelt, a labda egy védőn megpattanva került a kapuba (2-0). Az AEL tíz emberrel fejezte be a mérkőzést, a Fenernek pedig egy pont elég a hátralévő két meccsen az egyenes kieséses szakaszhoz.

Európa Liga, csoportkör, 4. forduló:
C csoport:
Olympique Marseille (francia)-Borussia Mönchengladbach (német) 2-2 (0-1)
gólszerző: Barton (54.), J. Ayew (67.), ill. Hanke (19.), Arango (92.)
 
Fenerbahce (török)-AEL Limasszol (ciprusi) 2-0 (2-0)
gólszerző: Kuyt (11.), Sow (41.)
kiállítva: Ouon (70. - AEL)