Bajnokok Ligája

A Bayern földbe döngölte a Lille-t, a Valencia könnyedén nyert

A Bayern München 6-1-es győzelmet aratott hazai környezetben Lille felett a Bajnokok Ligája 4. fordulójában, az F csoportban, míg a négyes másik mérkőzésén a Valencia magabiztosan múlta felül otthon a BATE Boriszovot.

Bayern-Lille

Az elmúlt szezonban döntős Bayern München a nyeretlen, pont nélkül álló Lille-t fogadta az Allianz Arénában. A Bundesliga éllovasa nagyon gyorsan lerendezte a lényegi kérdést, bő félóra elteltével már öt (!) góllal vezetett Jupp Heynckes együttese...a sortüzet Bastian Schwensteiger kezdte, az 5. percben kissé jobbról, 20 méterről, szabadrúgásból csavart a jobb sarokba (1-0). Ezután következett Claudio Pizzaro magánshow-ja: a perui a 18. percben a 16-osról a jobb alsóba tüzelt (2-0). A 23. percben Arjen Robben állt a szabadrúgás mögé, a labda Florent Balmonton irányt változtatva hullott a hálóba (3-0). Az első félóra végén Lahm adott be jobbról, középen Pizzaro a kapuba vágta a labdát (4-0). Pár perccel később Pizzaro fejjel szerezte harmadik gólját (5-0). Ez volt minden a legnagyobb arányú különbség a félidőben a BL történetében.

A második félidő 57. percében - a májusban még a Chelsea-vel a Bayern ellenében BL-győzelmet ünneplő - Salomon Kalou pazar bombagólja jelentett némi gyógyírt a franciák kínjaira (5-1), hogy aztán ismét megzördüljön Mickael Landreau hálója: Kroos 17 méterről laposan lőtt a kapuba (6-1). A bajorok gáláztak a francia bajnok otthonában, és nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

Valencia-BATE

A négyes másik mérkőzésén a Valencia a BATE Boriszovot látta vendégül; utóbbi két csapat két héttel ezelőtti párharcát Soldado mesterhármasával könnyedén nyerték a spanyolok. A Denevéreknek most sem kellett megizzadniuk: a 26. percben Jonas balról, hét méterről, kezezésgyanús találattal lőtt a kapuba (1-0), három perc múlva Roberto Soldado büntetőből volt eredményes (2-1). A második félidő elején Feghouli ziccerből növelte háromra a Valencia góljainak számát (3-0), Bressan jobb oldali szabadrúgásból kozmetikázott az eredményen (3-1). A hajrában rövid ideig izgulhattak a hazaiak, egy védelmi hibát, Gago eladott labdáját Mozolevski használta ki a 83. percben (3-2), de Feghouli három perc múlva bebiztosította a Valencia sikerét, az ötös bal sarkáról lőtt a hosszú sarokba (4-2).

A csoportban a Lille kiesésén kívül még minden nyitott, lépéselőnybe a Bayern és a Valencia került.

Bajnokok Liga, csoportkör, 4. forduló:
F csoport:
Valencia (spanyol)-BATE Boriszov (fehérorosz) 4-2 (2-0)
gólszerző: Jonas (26.), Soldado (29. - 11-esből), Feghouli (51., 86.), illetve Bressan (53.), Mozolevski (83.)
 
Bayern München (német)-Lille (francia) 6-1 (5-0)
gólszerző: Schweinsteiger (5.), Pizzaro (18., 28., 33.), Balmont (23. - öngól), Kroos (66.), illetve Kalou (57.)