Bajnokok Ligája

Kétgólos hátrányból állt talpra a City az Ajax ellen

A Bajnokok Ligája D csoportjának negyedik fordulójában a Manchester City győzelmi kényszerben fogadta hazai pályán az Ajax együttesét. Roberto Mancini csapata végül egy fordulatos meccsen 2-2 arányú döntetlent ért el holland riválisával szemben.

A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, előbb Agüero megpattanó, majd Zabaleta kiszorított helyzetből leadott lövése szállt kapu fölé a hatodik, illetve a nyolcadik percben. A másik oldalon egy szögletet követően alakult ki az első lehetőség, s azonnal vezetést szerzett az Ajax: a 10. percben egy jobb oldali szöglet után Siem de Jong vágta a játékszert két méterről, az alapvonal közeléből a léc alá (0-1). A hazaiaknak szinte idejük sem maradt felocsúdni, s máris újabb csapás érte őket. Alig pár minutummal később a bal szélről ívelhetett be egy sarokrúgást az Ajax, Eriksen a rövid sarok felé tekerte a labdát, ahol ismét de Jong érkezett, aki négy méterről nagy erővel a rövid felsőbe fejelt (0-2).

A hazaiaknak jönniük kellett előre, s Mancini fiai ezt megtették. A félidő derekán Nasri adott középre a jobb oldalról, egy fejen megcsúszott a labda, majd éppen Yaya Touré elé került, aki az ötösről félfordulatból a rövid sarokba lőtt (1-2). Nagyszerű első 25 percet láthatott a közönség, a folytatásban azonban már kevésbé volt szórakoztató a mérkőzés: az Ajax jobbára védekezett, a City pedig nem találta az ellenszert. Egyedül Yaya Touré fejesét lehetett feljegyezni, de Vermeer könnyűszerrel hárította azt.

Agüero kapura lő

Mancini a szünetben cserére szánta el magát, a védekező középpályás Javi García helyett a támadó Mario Balotellit állította be az olasz szakvezető. Ennek eleinte nem volt hozadéka, az 55. percben Agüero lőtt a bal alsó sarokba egy beadás után, de lesről tette azt. Néhány perccel később Siem de Jong vette célba a City kapujának bal felső sarkát, de Hart ezúttal a helyén volt. A játékrész derekán újabb cserét hajtottak végre hazaiak, ezúttal csatár váltott csatárt, Dzeko lépett pályára Tévez helyén.

Azonban továbbra is az Ajax volt veszélyesebb, a 71. percben Siem de Jong bal sarokba tartó 25 méteres szabadrúgását hárította Hart. Három perccel később egy hosszú előreívelést követően Balotelli megcsúsztatta a labdát Agüero irányába, aki 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-2). A City a hajrában hatalmas offenzívát indított, a 79. percben Balotelli fejesét Vermeer óriási bravúrral védte, majd néhány perccel később Agüero ugyan betalált, de Kolarov a játékvezető szerint lesen tartózkodott a beadás pillanatában.

A másik oldalon Fischer 20 méteres lövését kellett Hartnak védenie, majd az utolsó másodpercekben Balotelli rogyott a földre, de a játékvezető nem egyszer, hanem háromszor fújt sípjába. A vége döntetlen, amely igazából egyik csapatnak sem segít.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bajnokok-ligaja-d-csoport-2012-2013/1322507 
Bajnokok Ligája
D csoport, 4. forduló
Manchester City-Ajax 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Y. Touré (22.), Agüero (74.) ill. S. de Jong (10., 17.)