Bundesliga

Szalai gólja nem ért pontot a Mainznak a Bremen ellen

A Bundesliga 10. fordulójának utolsó mérkőzésén a Werder Bremen hazai pályán győzte le 2-1 arányban a Mainz csapatát. A vendégek találatát Szalai Ádám szerezte.

Szalai Ádám helyet kapott a Mainz kezdőcsapatában, s a hatodik percben óriási helyzetben ugratta ki Nicolai Müllert, de csapattársa mintegy nyolc méterről a kapus fölött és a kapu mellett is elpörgette a labdát. A Bremen első lehetőségéből mindjárt megszerezte a vezetést, Petersen passzolt középre a tizenhatos jobb oldaláról, érkezett a csapatkapitány Hunt, aki mintegy 13 méterről a rövid felsőbe vágta a labdát (1-0).

Hunt gólöröme

A hátrányt követően rögtön egalizálhatott volna a Mainz, de Nicolai Müller ismét képtelen volt betalálni, ezúttal lapos lövését szépen tolta ki a jobb alsó sarokból Mielitz. A másik kapu előtt Elia lövése okozott riadalmat, a holland támadó mintegy 20 méterről próbálkozott, s lapos kísérlete a jobb kapufán csattant, majd Wetklo kezét érintve a mezőnybe pattant. Rendkívül szórakoztató első negyedórát hozott a meccs, ezt követően a 27. percben a vendégeknek nyílt volna alkalmuk betalálni, de egy rossz hazaadást követően Ivanschitz addig-addig dédelgette a labdát, hogy szorult helyzetből fölé lőtte azt.

A második félidők a Bremen kezdte aktívabban, de az első nagyobb helyzet a Mainz előtt adódott. Egy jobb oldali beadást követően Ivanschitz a tizenegyespont magasságából fejelt kapura, de Mielitz szögletre ütötte a földön megpattanó kísérletet. Csapattársai már sok helyzetet elhibáztak, Szalai előtt az első a 64. percben adódott, s a magyar csatár mindjárt kiegyenlített. Zabvník bal oldali beadása után a válogatott támadó a tizenhatoson belül megszabadult Lukimyától, s egy hulló falevélszerű fejessel bevette Mielitz kapuját (1-1).

Az utolsó 25 percben a Bremen beszorította kapuja elé a Mainzot, de Malli révén a vendégeknek volt óriási helyzetet, a csereként beállt játékos egy kontrát követően viszont nem tudta eltalálni a labdát a tizenegyespont magasságában. A 85. percben a kihagyott lehetőség felértékelődött, ekkor a Mainz kapujától mintegy 23 méterre szabadrúgáshoz jutott a Weder, Hunt pedig a rövid felső sarokba tekerte a labdát, Wetklo csak beleérni tudott abba (2-1).

A hátralévő időben a Mainz már csak Risse távoli lövésével veszélyeztetett, de Mielitz hárította azt, így a Bremen megnyerte az összecsapást. Szalai Ádám nyolc góljával felzárkózott Mario Mandzukic mellé a góllövőlista élén.    

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239552 
Bundesliga
10. forduló
SV Werder Bremen-1. FSV Mainz 05 2-1 (1-0)
Gólszerzők: A. Hunt (11., 86.) ill. Szalai (64.)