U19-es válogatott

Három góllal győztünk Andorra ellen

A magyar U19-es válogatott 3-0-ra győzött Andorra ellen a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtornán

A magyar együttes ugyan rengeteg helyzetet dolgozott ki az első félidőben, mégis „csak” kettőt értékesített, azokat is 77 másodpercen belül. A 20. percben Kalmár Zsolt szép, középről eleresztett lövése után a labda a bal kapufáról kipattant, pontosan a nagyszerű ütemben érkező Varga Szabolcs elé. A csatár az andorrai kapus és az egyik védő lábai alkotta erdő sűrűjében is megtalálta az utat a hálóig (1-0). A 22. percben Lőrinczy Attila mutatós lövőcsellel csapta be a védőjét a tizenhatos előterében, majd egyet tolva a labdán a kapu bal alsó sarkába lőtt (2-0).

Az mlsz.hu beszámolója szerint a 64. percben a helyzetek kialakításában élen járó Bobál Gergelyt szabálytalanul szerelték az andorrai védők a büntetőterületen belül. A tizenegyest Pintér András nagy erővel a jobb kapufára bombázta. Azért ez a játékrész sem múlt el magyar gól nélkül: a 84. percben Bese Barnabás 18 méteres lövéssel talált az andorrai kapu jobb felső sarkába (3-0).

A csoport másik mérkőzésén az osztrákok 0-1-ről fordítva 2-1-re megverték a bolgárokat, s ezzel már továbbjutottak. A másik továbbjutó helyről a szerdai mérkőzések döntenek, a magyar válogatott az osztrákokkal, a bolgár az andorraiakkal játszik. Mészöly Géza együttese számára egy döntetlen már biztosan továbbjutást jelentene.