Serie A

A Napoli a végén bukott pontokat, a Lazio hatalmas pofonba szaladt bele

A Serie A 11. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésein a Napoli 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Torino ellen, a Lazio 4-0 arányú vereséget szenvedett a Catania vendégeként. A Fiorentina 4-1-re verte otthonában a Cagliari együttesét.

Napoli-Torino

Ellentétes előjelekkel várták a csapatok a találkozót, a nápolyiaknál visszatért a Chievo és Atalanta elleni meccseket sérülés miatt kihagyó Edinson Cavani, a vendégeknél viszont mindössze a cserék között kapott helyet a még nem száz százalékos állapotban lévő olasz válogatott Aneglo Ogbonna.

Cavani gólját ünnepli

Ennek már a hatodik percben jelentősége lett, akkor Hamsík adta középre a labdát a jobb szélről, Gillet kapus rossz helyre ütötte a játékszert, Cavani pedig közeről a kapuba pofozta azt (1-0). Az első félidő hátralévő részében a hazaiak magabiztosan irányították a meccset, s noha veszélyes lehetőséget ők sem sokat alakítottak ki, a Torino előtt is mindössze egy helyzet adódott.

Nem volt jó mérkőzés, s ez a fordulás után sem változott, a hazaiak közül egyedül Hamsík igyekezete volt dicsérendő, Cavani egy alkalommal például egészen szokatlan módon ügyetlenkedett el egy kontratámadást. 

A nápolyiak indiszponáltságuk miatt a 91. percben fizettek nagy árat, akkor Aronica rossz megoldását követően Sansone vette be De Sanctis kapuját és kiegyenlített (1-1). A Napoli fontos pontokat vesztett az Inter és a Juventus üldözése szempontjából.

Catania-Lazio

A tabella negyedik helyén álló Lazio Miroslav Klose nélkül ugyanakkor az eltiltását letöltő Cristian Ledesmával és Hernanessal soraiban lépett pályára a hazai pályán hagyományosan erős Catania ellen.

A mérkőzésen a szicíliaiak már a nyolcadik percben előnybe kerültek, Spolli indította Gomezt, aki betört a tizenhatoson belülre, majd a léc alá vágta a labdát (1-0). A Lazio a továbbiakban sem találta önmagát, a félidő derekán Dias kézzel ért a labdához a büntetőterületen belül: tizenegyes, melyet Lodi értékesített (2-0). Percekkel később a Catania csatárát, Bergessiót sérülés miatt le kellett cserélni, de ez sem zavarta csapatát, Marchese bal oldali beadása után a 29. percben ismét Gomez volt eredményes (3-0).

A szünetben Vladimir Petkovic kettős cserével próbálta frissíteni övéit, a csalódást keltő Hernanes helyett Floccari lépett pályára, s Brocchi is beállt, de gyökeres változást ők sem tudtak előidézni. Épp ellenkezőleg: a félidő derekán Gómez verte át Konkót a bal oldalon, középre adott, Barrientos pedig megszerezte a hazaiak negyedik találatát (4-0).

A Lazio kiütéses vereséget szenvedett.

Fiorentina-Cagliari

A Fiorentina otthonába az a Cagliari látogatott, amely első hat meccsén kettő, következő négy összecsapásán pedig a maximumot jelentő 12 pontot szerzett a bajnokságban. Ennek ellenére a hazaiak korán vezetést szereztek, a 16. percben Borja Valero szögletét követően a spanyol játékos egykori villarealos csapattársa, Gonzalo Rodríguez bólintott Agazzi kapujába (1-0).

A violák az első félidő hajrájáig tartották előnyüket, akkor a Cagliari vitatott körülmények között kiegyenlített. Cossu szabadrúgását követően Casarini lövése Roncaglián megpattant és a hazaiak hálójában kötött ki. A játékvezető először érvénytelenítette a találatot, mert a vendégek közül ketten is lesen tartózkodtak, de miután konzultált asszisztenésvel és meggyőződött arról hogy nem zavarták Vivianót, megadta a találatot (1-1).

A fordulás után öt percet követően újra vezetést szerzett a Fiorentina, ismét Borja adott be egy szögletet, ezúttal Jovetics érkezett középen, s a montenegrói a hálóba lőtt (2-1). Az 54. percben tovább nőtt a hazaiak előnye, egy kontrát követően Jovetics tálalt Toni elé, a rutinos csatár pedig mattolta Agazzit (3-1).

Az első félidővel ellentétben a Cagliari nem tudott már új erőket mozgósítani, a 85. percben ráadásul újabb gólt kapott: Cuadrado Dessena hibáját követően átemelte Agazzit (4-1). A szárdok négy győzelmet követően szenvedtek vereséget a pontvadászatban.

A többi mérkőzésen

Genovában a Sampdoria 2-1 arányú vereséget szenvedett az Atalanta ellen, így zsinórban hatodszor kapott ki a bajnokságban. A Bologna-Udinese találkozón a hazaiak karmesterének, Alessandro Diamantinak a találatára Antonio di Natale felelt, így 1-1-re végződött a meccs. Sienában két pocsék formában lévő csapat összecsapásán Paci gólja döntött a hazaiak javára.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287072  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287068  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287069  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287075  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287067  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/serie-a-2012-2013/1287076 
Serie A
11. forduló
Napoli-Torino 1-1 (1-0)
Gólszerző: Cavani (6.) ill. G. Sansone (90+1.)
 
Catania-Lazio 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Gómez (9., 28.), Lodi (25., 11-esből), Barrientos (69.)
 
Fiorentina-Cagliari 4-1 (1-1)
Gólszerzők: G. Rodríguez (14.), Jovetics (50.), Toni (54.), Cuadrado (85.) ill. Casarini (43.)
 
Sampdoria-Atalanta 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Maresca (53.) ill. Bonaventura (2.), De Luca (76.)
 
Bologna-Udinese 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Diamanti (46.) ill Di Natale (73.)
 
Siena-Genoa 1-0 (0-0)
Gólszerző: Paci (55.)