La Liga

A Real Madrid negyedgőzzel is hengerelt

A címvédő Real Madrid 4-0-ra nyert otthon a Real Zaragoza ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában. Pintér Ádám nem lépett pályára a vendégeknél.

A címvédő Real Madrid hazai környezetben négy góllal nyert Pintér Ádám csapata, a Real Zaragoza ellen

Ronaldo-fejesekkel indult a mérkőzés, a portugál előbb a kapu mellé, majd mellé-fölé bólintott. A 20. percben Hélder Postiga settenkedett el Iker Casillas kapujáig, Postiga jobbról lőtt a hosszú alsóra, de a kapus védett. A 23. percben megszerezte a vezetést a királyi gárda: Modric jobb oldali szögletéből Albiol fejelt, Roberto kiütötte a labdát, Higuaín elé, aki közelről vágta azt a kapuba (1-0).

Két perc múlva jött az újabb madridi gól: Ángel Di María jobbról, éles szögből suhintott, Roberto Jimenez elsőre védett, másodjára a jobb felsőben kötött ki a labda (2-0).

A blancók innentől letudták a mérkőzés érdemi részét, és hátradőltek, a szünetig Ronaldo kaput elkerülő lövésén kívül más nem történt.

A Real a második félidőben igencsak visszafogott teljesítményt nyújtott, és Casillason meg a szerencsén múlt, hogy nem pörkölt oda a hazaiaknak a Zaragoza: az 68. percben Apono löketét Casillas nagy bravúrral tolta ki szögletre, nem sokkal később José Mari bombáját Casillas csak szemmel verte, a labda a felső lécen csattant. Nem sokkal később Postiga betalált a hazaiak kapujába, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A Madrid a hajrában kapta össze magát: előbb Ronaldo 24 méteres szabadrúgását ujjheggyel a felső lécre tolta Roberto, majd jöttek az "újak" góljai: Essien egy tanári kontra végén tíz méterről helyezett Jimenez lábai között a kapu közepébe (3-0), majd Modric 17 méterről lőtt laposan a jobb alsó sarokba (4-0).

A Real Madrid laza második félidővel is könnyedén nyert, és már harmadik a tabellán.

Primera División, 10. forduló:
Real Madrid-Real Zaragoza 4-0 (2-0)
gólszerző: Higuaín (23.), Di María (25.), Essien (89.), Modric (90+2.)
 
Korábban:
FC Barcelona-Celta Vigo 3-1 (2-1)
Málaga-Rayo Vallecano 1-2 (0-1)
 
Később:
Valencia-Atlético Madrid 22.00
 
Vasárnap játsszák:
Real Sociedad-Espanyol 12.00
Deportivo La Coruna-Real Mallorca 16.00
Osasuna-Real Valladolid 17.50
Granada-Athletic Bilbao 19.45
Sevilla-Levante 21.30
 
Hétfőn játsszák:
Getafe-Real Betis 21.30