Utánpótlás

Mészöly Géza tanítványai döntetlennel kezdték a hazai Eb-selejtezőt

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott vezetett ugyan, de végül 1-1-es döntetlenre végzett Bulgária csapata ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat hazai csoportjában, Telkiben.

Ugyan az első kapura tartó lövést Tszonev révén a bolgárok engedték el, Nagy Gergő védett, idővel pedig átvette az irányítást a magyar csapat. A kemény, harcos játékból komoly helyzet nélkül is sikerült megszerezni a vezetést. A 31. percben Szécsi a bal oldalról tört befelé, és nagyszerű lövéssel talált a hosszú felsőbe. (1-0)

A gól után egyértelműen a mieink uralták a játékot, több lehetőséget is kialakítottak a szünetig. A fordulás a fordulás után azonban azonnal egyenlítettek a vendégek. Egy jobbról jövő labdánál Szilvási rosszul helyezkedett, Petkov pedig közelről kihasználta az adódó lehetőséget. (1-1)

Az egyenlítő találat némi zavart okozott Mészöly Géza csapatánál, de az 50. perc után megint a magyar együttesnek volt több helyzete. Később megint inkább a harcosság dominált, majd előbb a jobbhátvéd Botka sérült meg súlyosan, utóbb pedig Nagynak volt szüksége ápolásra egy nagy védés után. Ő szerencsére tudta folytatni - cserelehetőség ekkor már nem volt -, így maradhatott a kapuban.

A hajrában hiába hajtott mindkét csapat nagy lendülettel a győztes gólért, az nem született meg, döntetlennel kezdődött a bolgárok és a mieink számára a torna.

Ausztria a csoport másik mérkőzésén megalapozta a jó gólkülönbségét. Nagyon fölényesen, 9-0-ra nyertek Tatabányán Andorra ellen szomszédaink.

U19-es Európa-bajnoki selejtező
1. csoport, 1. forduló
Magyarország-Bulgária 1-1 (1-0)
gólszerzők: Szécsi (31.), illetve Petkov (46.)
 
Magyarország: Nagy G. - Botka (Kocsis, 74.), Szilvási, Zsirai, Hangya - Pintér - Farkas, Lőrinczy (Kalmár, 60.) - Kleinheisler, Novothny (Varga, 68.), Szécsi
szövetségi edző: Mészöly Géza
 
Bulgária: Gospodinov - Terzlev, Radev, Csobanov, Marin - Iliev, Sztoicskov (Penev, 76.), Drijanov, Tszonev - Petkov - Angelov (Despodov, 78.)
szövetségi edző: Vladimir Sztojanov
 
A csoport másik mérkőzésén:
Ausztria-Andorra 9-0 (3-0)
gólszerzők: Frank (3.), Schaub (41.), Jäger (45+1.), Friesenbichler (53., 76., 85.), Wimmer (54.), Murg (57.), Savic (58.)
 
A további program:
vasárnap:
Ausztria-Bulgária 13:30
Magyarország-Andorra 13:30
szerda:
Magyarország-Ausztria 13:30
Bulgária-Andorra 13:30

Fotó forrása: mlsz.hu