Német Kupa

Szalai gólpasszal segítette csapatát, simán ment tovább a Dortmund és a Schalke

Nem született meglepetés a labdarúgó Német Kupa keddi játéknapján, a 20:30 perckor kezdődő mérkőzéseken sem. A címvédő Borussia Dortmund könnyed győzelmet aratott Aalenben, míg a Mainz - Szalai Ádám gólpasszának is köszönhetően -, valamint a Schalke hazai pályán harcolta ki a harmadik fordulóba jutást.

A Német Kupában sem lehetett megállítani a Dortmundot - Fotó: AFP

VfR Aalen (II.)-Borussia Dortmund

Nem jelentett problémát Jürgen Klopp csapata számára a másodosztályú Aalen búcsúztatása. A sárga-feketék a 22. percben szereztek vezetést, ekkor Mats Hummels csatárokat megszégyenítő módon száguldott el Andreas Hofmann mellett, majd éles szögből a léc alá bombázott. (0-1) Tíz perccel később egy másik védő, Marcel Schmelzer volt a főszereplő, az előrehúzódó balhátvéd Moritz Leitner passza után gurított az alsó sarokba. (0-2)

A fordulás után tovább növelte előnyét a Bajnokok Ligájában is érdekelt Dortmund, az 50. percben egy jobb oldali akció végén Mario Götze emelte át pimasz mozdulattal Jasmin Fejzic kapust. (0-3) Tíz perccel a lefújás előtt Julian Schieber következett, aki lecsapott a Robert Lewandowski próbálkozása után kipattanó labdára, s a menteni igyekvő védők között az üres kapuba gurított. (0-4) Búcsúzóul azért a házigazda is betalált, a 87. minutumban Michael Klauss szabadrúgásból tekert a borzasztóan helyezkedő Roman Weidenfeller hálójába. (1-4)

Mainz-Erzgebirge Aue (II.)

A Hoffenheim ellen szombaton mesterhármast szerző Szalai Ádám végig pályán volt a Bundesliga 2-ben érdekelt Aue ellen, sőt, a második hazai találatot mesterien előkészítette. A 18. percben Andreas Ivanschitz révén jutott előnyhöz az elsőosztályú alakulat, az osztrák szélső Yanus Malli passzát váltotta gólra. (1-0) A térfélcserét követően következett Szalai pillanata, a magyar válogatott csatár a 47. percben egy kontratámadás végén jobbról centerezett, Malli pedig senkitől sem zavartatva beállította a 2-0-ás végeredményt.

Schalke 04-Sandhausen (II.)

A gelsenkirchenieknek tizenegy perc elég volt, hogy vezetést szerezzenek a másodosztály újonca ellen, Ciprian Marica  középre rúgott labdáját Ibrahim Afellay vágta a hálóba. (1-0) A második félidőben a román csatár is betalált, a 62. percben Tranquilo Barnetta szabadrúgását parádés mozdulattal továbbította a kapuba. (2-0) A kegyelemdöfést Klaas-Jan Huntelaar adta meg, aki a 79. minutumban tíz méterről lőtt gólt. (3-0)

Német Kupa
2. forduló
VfR Aalen (II.)-Borussia Dortmund 1-4 (0-2)
TSV Havelse (IV.)-VfL Bochum (II.) 1-3 (1-1)
FSV Mainz 05-Erzgebirge Aue (II.) 2-0 (1-0)
Schalke 04-SV Sandhausen (II.) 3-0 (1-0)
 
Korábban:
Worms (IV.)-1. FC Köln (II.) 0-0 (0-0, 0-0, 0-0) - büntetőkkel: 3-4
Berliner AK 07 (IV.)-1860 München (II.) 0-3 (0-1)
Eintracht Braunschweig (II.)-SC Freiburg 0-2 (0-1)
Münster (III.)-FC Augsburg 0-1 (0-0)
 
Szerdán rendezik:
19:00: Karlsruher SC (III.)-MSV Duisburg (II.)
19:00: VfB Stuttgart-St. Pauli (II.)
19:00: Kickers Offenbach (III.)-Union Berlin (II.)
19:00: Arminia Bielefeld (III.)-Bayer Leverkusen
20:30: Fortuna Düsseldorf-Borussia Mönchengladbach
20:30: Hannover 96-Dynamo Dresden (II.)
20:30: Bayern München-Kaiserslautern (II.)
20:30: VfL Wolfsburg-FSV Frankfurt (II.)