Póker

Háromszázhatvan milliót nyert a világbajnokság döntőjében a magyar pókeres

A World Series of Poker (WSOP) Main Event, azaz a nem hivatalos póker-világbajnokság döntő asztalára kedden és szerdán kerül sor Las Vegasban. A kilencfős döntő mezőnyében első magyarként Koroknai András is részt vett, végül a hatodik helyen zárt.

Koroknai András magyar pókeres a WSOP Main Event döntő asztalát megelőzően

A WSOP főversenye júliusban vette kezdetét, akkor hét napon át zajlott a játék, és Koroknai András (becenevén Kori) 6598 induló között jutott be a döntő asztalra, a mezőnyben egyedüli magyarként. 103 nap után magyar idő szerint kedd hajnali 0:45-kor folytatta a játékét a Final Table kilencfős mezőnye. Összesen nem kevesebb mint 62.031.385 dollár, azaz több mint 13 milliárd forint kerül széotosztásra a kilenc szerencsés játékos között, az első helyezett 8.531.853 dollárral (közel 2 milliárd forinttal) lehet gazdagabb. 

Koroknai András egyedüli európai versenyzőként a második legtöbb zsetonnal kvalifikálta magát a döntő asztalra. Sokáig egész jól haladt a magyar versenyző, több kisebb-nagyobb kasszát is elvitt, szépen építgette a zsetonkupacát, eközben három pókeres is kiesett a mezőnyből. Kori a 109. leosztás előtt a második helyen állt a chipleader, amerikai Greg Merson mögött. A Koroknai számára utolsó partiban a flop előtt óriási emelgetés kezdődött a két veresnyző között, aminek all-in lett a vége. Koroknai különböző színű király-dámát, míg Merson egyszínű ász-királyt mutatott, és az erősebb kéz kitartott a végéig. Ezzel Kori a hatodik helyen zárt, nyereménye 1.640.902 dollár, azaz valamivel több mint 360 millió forint. 

A verseny ezután tovább folytatódott, a döntő első felvonása a legjobb három mezőnyének kialakulásával zárult. A versenyről további részleteket a pokerakademia.com jóvoltából ide kattintva olvashatsz!

A kiesést követően Koroknai András nyilatkozott a WSOP hivatalos csatornájának