Kaposvár

A két győzelemmel lélegzethez jutottunk - Prukner László

A Diósgyőr hazai pályán meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a Kaposvártól a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján. A somogyiak a legutóbbi négy bajnokin nyolc pontot gyűjtöttek és egyetlen gólt sem kaptak.

"Ezzel a két győzelemmel természetesen lélegzethez jutottunk - mondta az Eger és a Haladás elleni egy-egy pont után a Siófok és a Disógyőr elleni sikerről Prukner László a rakoczifc.hu-nak. - Ahogy korábban is nyilatkoztam, keresem a csapatot, keresem azt, hogy kik tudnak egymás mellett jól játszani. Ha valaki kimarad vagy bekerül, az feszültségeket is okoz. Ezek a sikerek a feszültségeket ugyan nem tüntetik el, de jó irányba terelik a társaságot. A hat pont mellett ennek a két mérkőzésnek ez volt a legnagyobb hozadéka."

A tréner szerint ugyanakkor még nem beszélhetnek tartósan jó formáról. "Nem szabad, és nem is engedem, hogy belelovallják a játékosok magukat ebbe a dologba. Csak akkor beszélhetünk pozitív változásokról, ha ezt a jó formát ki tudjuk tolni még egy-két mérkőzés erejéig. Azon kell, hogy dolgozzak én is és a kollégáim is, hogy ezt a hozzáállást, amit produkáltunk a két meccsen, tudjuk huzamosabb ideig hozni. Reméljük, nem lesznek kiállítások, és még jobban tudunk koncentrálni annak érdekében, hogy a hátralévő találkozókon megfelelő teljesítményt nyújtsunk, és megfelelő mennyiségű pontot tudjunk gyűjteni."