Serie A

A bíró hibázott, a Juve nem - lapszemle

Ismét győzött a Juventus, az újabb sikert azonban háttérbe szorítják a rossz játékvezetői döntések. A Catania elleni 1-0-s győzelem értékét némileg csökkenti, hogy a hazai együttes szabályos gólját Gervasoni bíró „elfelejtette” megadni, miközben a listavezető igencsak véleményes gólt szerzett. A Juventus 48 találkozó óta veretlen a Serie A-ban, és 6 ponttal jobban áll, mint tavaly ilyenkor.

Tuttosport

Van abban valami, ha még a köztudottan Juventus-párti sportnapilap, a Tuttosport is elismeri, a Cataniát teljesen szabályos góltól fosztották meg. Az olasz sajtóban a Juve újabb győzelme mellett ezúttal Gervasoni játékvezető (és segítője) rossz ítélete jelenti a legfőbb beszédtémát.

"A gólunkat a Juve kispadjáról érvénytelenítették. A partjelző ugyanis megadta a találatot. Rettentő mérgesek vagyunk, mert hasonló szituációba kerültünk korábban az Inter és a Parma ellen is. A meccs végén odajött hozzám a játékvezető, és elnézést kért. Most őszintén, mire megyünk ezzel? Nem is tudom ki, talán Pepe vagy Giaccherini volt az, aki a leghevesebben reklamált. Nem egy pár centiméteres lesről beszélünk, mindenki láthatta, hogy szabályos a gól. Erre jött a Juve kispadja, és 0-0 maradt az állás" - mondta Antonino Pulvirenti, a Catania elnöke, aki dühösen azt is kijelentette, ezen a meccsen asszisztáltak egyet az olasz labdarúgás halálához.

Angelo Alessio, a Juventus ideiglenes vezetőedzője természetesen higgadtabban értékelt.

"A játékvezető a segítőjére hagyatkozott, ő döntött, nem pedig a mi kispadunk. Lehet, hogy ott voltak a partjelző környékén a játékosaink, de nem befolyásoltuk a döntést. Én a kispadról keveset láttam, azt viszont kiszúrtam, hogy az asszisztens emelte a zászlóját" - mondta Alessio, aki szerint csapata teljesen megérdemelten győzött. - Sokkal jobbak voltunk, végig kezünkben volt a mérkőzés. Tizenegy kapuralövésünk volt, egy Catania-kisérlettel szemben. Andújar volt a mezőny legjobbja, ez szerintem mindent elmond. A bírói tévedés pedig a játék része."

A hibát egyébként a játékvezetői bizottság elnöke, Stefano Braschi is elismerte.

"Megértem Pulvirentit, ugyanis szabályos volt a Catania gólja. A nagy hibát az asszisztens követte el" - értékelt röviden Braschi.

"L’arbitro sbaglia, la Juve no!" vagyis "A bíró hibázott, a Juve nem!" írta címlapján a hétfői Tuttosport, amely a kétes bírói ítéleteket fotókkal is illusztrálta. A torinói kiadású sportlap, "Érkezik az Inter" című cikkében, a már harmadik helyen álló milánói csapat újabb sikeréről is megemlékezett.

"Botrány a Cibaliban" - ezt a címet már a mai Corriere dello Sport választotta első oldalára. A római sportújság egyértelműen fogalmaz, a Juve szabálytalan, a házigazda Catania viszont teljesen szabályos gólt szerzett a Stadio Massiminóban (másik nevén a Cibaliban).

'Juve, micsoda méreg. A listavezető egy szabálytalan góllal győzött' - írta a hétfői La Gazzetta dello Sport. A rózsaszínű újság címlapján kiemelte, az Inter már a 8. idegenbeli tétmeccsét nyerte meg ebben a szezonban, és egyre közelebb kerül az első helyhez.

Végül egy érdekes megjegyzés, amely a korábban már idézett Antonino Pulvirentitől származik. A Catania elnöke nem sokkal a vasárnap délutáni meccs lefújása után mérgesen megjegyezte: „Cosí, restano imbattuti per sempre” azaz „Így örökre veretlenek maradnak.”

A Juvéra vonatkozó állítás nyilvánvalóan túlzás. Az viszont biztos, már soha nem tudjuk meg, mi lett volna a végeredmény, ha a Catania vezetést szerez.

Az ominózus mérkőzés összefoglalója