Kajak-kenu

Douchev-Janics Natasa mégis szerb színekben versenyezhet

Állítólag van arra lehetőség, hogy Andrian Douchev szerb állampolgár legyen, így Janics Natasa is szerb színekben indulhat.

Janics Natasa mégis szerb színekben szerepelhet

Douchev-Janics Natasa már lemondott arról, hogy jövőre Szerbiában folytassa a pályafutását, s megbarátkozott a gondolattal, hogy bolgár férje, Andrian Douchev révén Bulgáriában köt ki. A Szerb Kajak-kenu Szövetség azonban mentőövet dobhat a sportolónak.

„Nem hivatalosan úgy tudjuk, van arra lehetőség, hogy Andrian Douchev szerb állampolgár legyen. Ennek pedig az lenne a célja, hogy a felesége a következő év elejétől gond nélkül indulhatna a nemzetközi versenyeken a szerb válogatott színeiben..." - áll az újvidéki Magyar Szó szerint a szerb szövetség internetes közösségi oldalán.

A hazai szövetség illetékesei nem tudtak a szerbek akciójáról.

„Elképzelhető, hogy megteszik ezt a lépést, ebben az esetben a nemzetközi szövetségnek kell döntenie. A szabályozás tartalmát tekintve élhetnek ezzel a lehetőséggel, a szellemiségét nézve azonban igencsak megkérdőjelezhető lenne, ha megtennék" - mondta a Blikknek Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára.

Ha a szerbek által edzői állással csábított Douchevet honosítják, akkor az egyébként is kettős állampolgár Douchev-Janicsot már senki sem akadályozhatja meg, hogy visszatérjen szülőhazájába.