Serie A

Az Udinese viharos körülmények között nyert Rómában

Az Udinese kétgólos előnyről felállva 3-2-re győzött az AS Roma otthonában az olasz labdarúgó-bajnoksáj 9. fordulójában.

A Farkasok remekül kezdtek, Tottiék az első perctől támadtak, az 5. percben Brkic bravúrja kellett a vendégeknek, De Rossi fejesét védte a kapus. Lamela a 9. percben csúnyán a kapu mellé lőtt, pár perc múlva pontosabb volt, jobbról, 18 méterről durrantott, Brkic szögletre mentett.

A 19. percben Lamela az ötösről fejelt a kapu mellé nagy helyzetben, de nem sokkal később már bevarrta sokadik helyzetét: az argentin egy remekül kijátszott akció végén jobbról, az alapvonaltól húzott befelé, és már-már oda lett a helyzet, de Brkic mellett a rövid sarokba passzolt (1-0).

Két perc kellett a duplázáshoz, ismét Tottitól indult az akció, a csapatkapitány indította a bal oldalon Osvaldót, aki középre emelt, Lamela vetődve bólintott a kapuba (0-2).

Bő félóra után újabb fordulat következett, az Udinese erősen lesgyanús góllal szépített: bal oldali szabadrúgás után Domizzihez került a labda, aki a jobb alsóba lőtt (2-1). A 33. percben kis híján egyenlített a vendégcsapat, Marquinhos tette bele a lábát egy lövésbe, a labda éppen elkerülte a bal alsó sarkot. A félidő végére teljesen kiegyenlített lett a mérkőzés, Antonio Di Natale pedig ziccert hibázott.

Az 50. percben egy akción belül két nagy helyzetet is elrontott az Udinese, de harmadjára meglett az egyenlítő gól: Di Natale hat méterről látványos, sarkazós mozdulattal továbbított a hálóba, ismét lesgyanús szituációból (2-2). Az eső egyre jobban szakadt az Olimpiai Stadionban, a második félidei iram már nem hajazott az első felvonásra. Az irányítás a Roma kezében volt, de a vendégek kontrából veszélyes helyzeteket teremtettek Stekelenburg kapuja előtt. A 76. percben Totti 26 méterről a jobb alsó mellé bombázott, Osvaldo közelebbről a bal alsó mellé lőtt.

A 86. percben Castan felöklelte Pereyrát, a játékvezető az alapvonali bíróra hallgatva büntetőt ítélt, Antonio Di Natele pimaszul panenkázott (2-3). A végére elszabadultak az indulatok, Tahcidisz kiállítatta magát.

A Roma védelmének "köszönhetően" kétgólos előnyről kapott ki - a Bologna elleni bajnokihoz hasonlóan - szezonbeli harmadik vereségét szenvedte el Zdenek Zeman csapata, míg az Udinese először győzött a szezonban idegenben.

A másik vasárnap esti mérkőzésen a Napoli Marek Hamsík góljával győzött hazai pályán a mérkőzést tíz emberrel befejező Chievo ellen.

Serie A, 9. forduló:
AS Roma-Udinese 2-3 (2-1)
gólszerző: Lamela (22., 24.), ill. Domizzi (32.), Di Natale (50.)
kiállítva: Tahcidisz (90+3. - Roma)
 
Napoli-Chievo 1-0 (0-0)
gólszerző: Hamsík (58.)
kiállítva: Vacek (78. - Chievo)
 
Korábban:
Bologna-Internazionale 1-3 (0-1)
Fiorentina-Lazio 2-0 (1-0)
Pescara-Atalanta 0-0
Sampdoria-Cagliari 0-1 (0-0)
Torino-Parma 1-3 (0-0)
Catania-Juventus 0-1 (0-0)
 
Szombaton játszották:
AC Milan-Genoa 1-0 (0-0)
Siena-Palermo 0-0