Bundesliga

A Stuttgart a hajrában győzte le a Frankfurtot

A Bundesliga kilencedik fordulójának első vasárnapi meccsén a VfB Stuttgart hazai pályán 2-1 arányban legyőzte az Eintracht Frankfurtot.

A Stuttgartnál Hajnal Tamás ezúttal is a kispadon kapott helyet, a Frankfurt csapatában pedig az utolsó pillanatban sérült meg a csapatkapitány Schwegler, így kihagyni kényszerült a találkozót.
Jól kezdték a mérkőzést a hazaiak, már a hatodik percben megszerezték a vezetést. Ibrahima Traoré adott be a jobb oldalról, az Eintracht védője, Anderson továbbcsúsztatta a labdát, az ötös túlsó sarkán érkezett Gentner, aki Trapp lábai között kapásból a hálóba vágta a játékszert (1-0).

A Frankfurt korán hátrányba került, csakúgy mint legutóbb Mönchengladbachban, amikor első szezonbeli vereségét szenvedte el, s a félidő feléig tartott, amíg Armin Veh fiai felocsúdtak. Akkor Oczipka forgatta meg védőjét remekül a bal oldalon, középreívelését azonban a góllövőlistán előkelő helyet elfoglaló Maier kapu fölé fejelte. 

A Stuttgart a második játékrészt is kiválóan kezdte, Harnik már harminc másodpercet követően megzörgette a kapufát: az osztrák támadó mintegy tizenhárom méterről ballal lőtt, Trapp ujjheggyel még beleért a labdába. Tíz perc elteltével átvette a kezdeményezést a Frankfurt, előbb Aigner 25, majd Jung 16 méteres lövését kellett Ulreichnak hárítani. Az Eintracht kapuja előtt eközben egy szabadrúgás okozott riadalmat, egy lecsorgó labdát követően Trapp óriási barvúrral védte Tasci 11 méteres kísérletét.

A félidő derekán a Frankfurt enyhe fölénye góllá érett, Maier kapott egy labdát a tizenhatos bal oldalánál, s gondolkodás nélkül a hosszú felső sarokba tekerte azt (1-1).

A VfB Stuttgart játékosai ünneplik az Eintracht Frankfurt ellen szerzett góljukat

A mérkőzés hátralévő részében mindkét csapat a győzelemre játszott, így váltakozva forogtak veszélyben a kapuk. A 81. percben Ibisevic egy továbbcsúsztatott labdát Trapp kezei közül a kapuba fejelt - lesről. Percekkel később a bosnyák csatár már jobban helyezkedett, Harnik bal oldali beadását a tizenegyespont magasságából a hosszú sarokba bólintotta (2-1).

A hazaiaknak azonban egészen az utolsó másodpercekig izgulniuk kellett, akkor Matmour fejesét védte óriási bravúrral Ulreich. A vége 2-1, Hajnal Tamás nem kapott lehetőséget.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239541 
Bundesliga
9 forduló
VfB Stuttgart-Eintracht Frankfurt 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Gentner (6.), Ibisevic (84.) ill. A. Maier (67.)