Európa Liga

Többet érdemeltünk - bajban az előző idény döntőse

Az Athletic Club de Bilbao 2-1 arányú vereséget szenvedett az Európa Liga I csoportjában a francia Lyon vendégeként, így mindössze három kört követően a kiesés szélére sodródott.

A mérkőzésen a gólok a második félidőben születtek, a franciák Briand révén a 85. percben szerezték meg a győzelmet jelentő találatot.

A baszkok argentin trénere, Marcelo Bielsa rendkívül csalódott volt a lefújást követően. "85 percen át a mi akaratunk érvényesült, majd éppen akkor engedtük ki kezünkből az irányítást, miután a megnyugtató egyenlítő gólt szereztük. Az utolsó öt percben többet szenvedtünk, mint előtte az egész mérkőzésen" - füstölgött Bielsa, aki hozzátette, hogy csapata többet érdemelt volna. "Azok után, hogy a lehetséges kilencből mindössze egyetlen pontot szereztünk, nem lehetünk optimisták. Azonban tudjuk, hogy három győzelemmel még továbbjuthatunk, így nem mondunk le arról a lehetőségről" - tekintett előre a vezetőedző.

Az Athletic alulmaradt Lyonban

A Lyon szakvezetője, Remy Garde a mérkőzés végén nem hitt csapata győzelmében. "Nehéz dolgunk volt egy olyan csapat ellen, amely megmutatta, miért jutott döntőbe az előző év folyamán. A második félidőben jobban játszottunk, gyakran labdát szereztünk a térfelükön. Nagyszerű volt megtapasztalni azt, ahogyan a csapatom reagált az egyenlítő gólt követően, mert már nem voltam biztos abban, hogy lesz alkalmunk megszerezni a győzelmet" - nyilatkozta a francia szakember.

Az Athletic helyzete nemcsak azért bonyolult a csoportban mert mindössze egy pontot gyűjtött. Előtte a Lyon kilenc, a Sparta Praha hat ponttal rendelkezik, így nehéz elképzelni, hogy újabb botlás beleférjen Bielsa csapatának.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europa-liga-i-csoport-2012-2013/1323813