Európa Liga

Hajnalék mestere csak az eredmény miatt csalódott

Harmadik mérkőzésén sem tudta megszerezni első győzelmét a VfB Stuttgart az Európa Liga E csoportjában. Hajnal Tamás csapata 0-0-ás döntetlent játszott hazai pályán a dán FC Köbenhavn ellen.

"Az első félidőt átaludtuk, túl sok teret engedtünk az ellenfél játékosainak, a másodikban már sokkal jobbak voltunk, s a széleken gyakran mögéjük kerültünk, de a beadásaink túl pontatlanok voltak" - nyilatkozta a meccs után a svábok szakvezetője, Bruno Labbadia. "A dánok nagyon szervezettek voltak, a mi játékunk ezzel szemben nem volt letisztulva. Természetesen csalódottak vagyunk az eredmény miatt, a teljesítmény és a mutatott akaraterő miatt azonban nem. Még mindig lehetőségünk van arra, hogy mindhárom csapatot legyőzzük és bejussunk a kieséses szakaszba" - bizakodott a vezetőedző.

Nem született gól a Stuttgart-Köbenhavn mérkőzésen

A Köbenhavn szakvezetője, Ariel Jacobs szerint mindkét csapat inkább a védekezésre fektette a hangsúlyt. "Ez egy olyan mérkőzést volt, melyet szemmel láthatóan egyik alakulat sem szeretett volna elveszíteni. Védekezésben szervezettek voltunk, s alig engedtük őket helyzetbe kerülni. Tudtuk, hogy adódni fog előttünk néhány lehetőség, de ezeket a nemzetközi kupában értékesíteni kell" - nyilatkozta önkritikusan Jacobs.

A mérkőzésen Hajnal Tamás a 84. percben állt be csereként, a Stuttgart kettő, a Köbenhavn négy pontot szerzett három próbálkozásból. A dánok második, a németek negyedik helyen állnak a csoportban.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/europa-liga-e-csoport-2012-2013/1323761